Стан пожежонебезпечного періоду за 2022 рік

26 липня 2022 року
Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства

Площа лісів держлісфонду Тернопільської області складає 148,6 тис. га, з них 87 % займають насадження листяних порід, решту – 13 % хвойні насадження, які розміщуються переважно в північній частині області. Основною причиною виникнення загоряння в лісах області є необережне поводження людей в лісі з вогнем, а також весняно-осінні випалювання трави, спалювання сміття та пожнивних решток.

Протягом першого півріччя 2022 року на території підприємств, що координуються Тернопільським ОУЛМГ було зафіксовано 3 лісові пожежі, загоряння лісової підстилки. Окрім того, на територіях суміжних із держлісфондом було зафіксовано випадки випалювання сухої трави, що створювало пожежну небезпеку для лісових насаджень.

Дані загоряння були ліквідовані силами державної лісової охорони та працівниками ДСНС. Під час здійснення профілактичних та попереджувальних заходів з охорони лісів від пожеж станом на 01.07.2022 року, підприємствами лісового господарства проведено 76 рейдів по виявленню порушників правил пожежної безпеки, під час яких притягнуто до відповідальності та оштрафовано 3 особи за порушення правил пожежної безпеки в лісах на суму 4590 грн.

✔️Із заходів направлених на недопущення і попередження лісових пожеж влаштовано 108 км мінералізованих смуг, проведено догляд за мінералізованими смугами протяжністю 342 км, встановлено 119 знаків наглядної агітації в місцях масового відпочинку, вздовж автомобільних доріг, які проходять через лісові масиви на тему поведінки людей під час перебування в лісових урочищах, перекрито 232 од. позапланових доріг, проведено 24 виступи в засобах масової інформації.

✔️Тернопільським ОУЛМГ спільно з УДСНС України у Тернопільській області розроблена та затверджена Інструкція про порядок взаємодії підрозділів відомчої пожежної охорони Тернопільського ОУЛМГ і пожежно-рятувальних підрозділів УДСНС у Тернопільській області під час гасіння лісових пожеж.

✔️Опрацьований та затверджений План комплексних заходів щодо запобігання і гасіння пожеж в лісах області на пожежонебезпечний період. Даним планом визначено основні заходи щодо запобігання і гасіння лісових пожеж, терміни виконання та виконавці.

✔️Лісогосподарськими підприємствами Управління постійно вживаються заходи щодо оновлення матеріально-технічної бази, автопарку, сил і засобів для боротьби з лісовими пожежами.

 

Джерело: Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://ternopillis.gov.ua/pres-sluzhba/novina/article/stan-pozhezhonebezpechnogo-periodu-za-2022-rik.html

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook