Вчена рада ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження підбила підсумки роботи інституту у першому півріччі поточного року

20 червня 2022 року
    Відбулось заключне планове засідання вченої ради ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у 2021-2022 навчальному році. Вчена рада працювала у змішаному форматі.

  Основні питання порядку денного стосувалися аналізу поточного стану виконання Плану діяльності ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у першому півріччі 2022 року та якості освітньої діяльності за результатами літньої екзаменаційної сесії.

    Серед інших питань порядку денного – забезпечення виконання плану госпрозрахункових надходжень структурними підрозділами кафедр та наукова доповідь на тему «Управління надійністю регіональних розподільних мереж з автоматизованими секціонуючими пунктами».

    Засідання вів голова вченої ради, директор інституту Віктор Каплун.

    Після погодження порядку денного та затвердження регламенту, Віктор Володимирович продовжив засідання доповіддю про хід виконання Плану діяльності ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у першому півріччі 2022 року.

     Доповідач зупинився на додаткових труднощах, які в умовах воєнного стану вплинули на якість освітнього процесу та доробок науково-педагогічних працівників інституту за основними напрямами роботи.
    Значна частина викладачів і студентів внаслідок проведення бойових дій російським агресором стали переміщеними особами, дехто опинився закордоном. Не завжди був доступ до засобів технічної комунікації.
    Однак наш інститут успішно пройшов всі випробування дистанційного навчання і достатньо успішно завершив літній семестр: випускники бакалаврської програми успішно склали атестаційний екзамен зі стовідсотковою явкою, магістри-дослідники захистили випускні роботи без «трійок».

     Науковці інституту підготували п’ять нових проєктів науково-дослідних робіт на конкурс МОН України, в роботі знаходяться декілька госпрозрахункових розробок для підприємств АПК.

     Досить пристойними є результати публікаційної активності. Наші науковці постійно публікуються у журналах, які входять до міжнародних наукометричних баз, забезпечуючи при цьому постійне зростання індексу Гірша.

    Особливу увагу директор інституту зосередив на профорієнтаційній роботі перед початком вступної кампанії.

    Наш інститут провів 15 профорієнтаційних заходів та 6 вебінарів у рамках фахового акселератора «Енергетика і автоматики в умовах «зеленого» переходу». Це дозволило нам наповнити електронну базу вступників. Але всі ННП кафедр необхідно посили роботу, оскільки тільки третина викладачів безпосередньо здійснює супровід вступників.

 

     Заступник директора з навчальної і виховної роботи Семен Волошин у своєму виступі провів аналіз якості освітнього процесу за результатами літньої екзаменаційної сесії.

     Доповідач провів аналіз наповнення ЕНК дисциплін, зокрема створення та розміщення в ЕНК навчального відео-контенту з дисциплін закріплених за кафедрами, які передбачені навчальними планами підготовки фахівців на перший семестр 2022-2023 н.р.

     Представив результати літньої екзаменаційної сесії у розрізі спеціальностей ННІ. Ознайомив присутніх з результатами анкетування магістрів освітньо-наукових програм підготовки.

     Продовжив засідання координатор з проєктної діяльності госпрозрахункових підрозділів Віталій Савченко з інформацією про забезпечення виконання плану госпрозрахункових надходжень структурними підрозділами кафедр.

    Вчена рада ухвалила рішення щодо незадовільної роботи структурних підрозділів кафедр щодо виконання плану госпрозрахункових надходжень коштів за І півріччя 2022 р.
    Для активізації співпраці з комерційними структурами рекомендовано створити та розмістити інформацію на web-сторінках кафедр пропозицій для бізнесу.
    Далі була наукова доповідь Олександра Гая, доцента кафедри електропостачання ім. проф. Синькова В.М. на тему «Управління надійністю регіональних розподільних мереж з автоматизованими секціонуючими пунктами».

 

     Доповідач відзначив, що результатом проведеної роботи є залучення партнерів до виконання науково-дослідної роботи на базі Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України з розробки уніфікованих підходів до секціонування електричних мереж та створення на базі кафедри електропостачання ім. проф. Синькова В.М. демонстраційної зони для імітації роботи замкненних електричних мереж з пунктами секціонування на полігоні НУБіП України.

Тетяна Книжка,
секретар вченої ради
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook