Маленька перемога – успішне завершення весняної сесії на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології

12 червня 2022 року
     Для кожного з нас весна видалась непростою, сповненою різними емоціями та подіями. Українці продовжують боротись, єднатись та прикладати максимум зусиль до омріяної перемоги. Наші студенти, молоде та енергійне покоління, як ніхто інший розуміють, що навчання, підтримка економіки, набуття нових навичок, отримання обраної спеціальності – їх особистий, не менш важливий, фронт роботи.

     Разом з тим, на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології є студенти, котрі крокують до перемоги іншим шляхом: 3 студентів боронять державу в лавах Збройних сил України, 29 здобувачів проходять вишкіл у воєнізованих формуваннях територіальної оборони та 82 особи займаються волонтерською діяльністю.
     З 23 травня по 3 червня 705 студентів факультету успішно завершили семестровий контроль знань з дисциплін, що передбачені навчальним планом. Студенти показали активну діяльність на електронній навчальній платформі університету Elearn, добре засвоїли лекційний матеріал, відпрацювали заплановані лабораторні та практичні роботи. А як відомо, плідна робота завжди дає неймовірний результат – на факультеті 212 відмінників!

    Сесія в онлайн-режимі ні для викладачів, ні для студентів не стала новинкою, адже такий досвід був і минулого року. Саме тому, цьогорічний процес пройшов напрочуд організовано, а всі проблеми, які виникали в ході здачі екзаменів, оперативно вирішувались. Оскільки, дистанційне написання відповідей не дає повної картини про залишкові знання, екзаменатори організовували та проводили обов' язкові онлайн співбесіди. На співбесідах, вони коментували відповіді студентів на відкриті запитання та оголошували підсумкові оцінки. Таким чином, визначався остаточний рівень знань здобувача вищої освіти. Якщо у визначений час деякі студенти мали проблеми з підключенням до екзамену, для них встановлювався додатковий час контролю та організовувалися додаткові співбесіди.

     Загалом проведено 159 екзаменів та 25 заліків. Показники весняної сесії яскраво демонструють виконання студентами семестрового навчального плану. Отже, спеціальність 202 «Захист і карантин рослин» має 58 відмінників, 117 здобувачів освіти отримали оцінку «добре», «задовільно» мають 44 студенти та ще 11 доопрацьовують навчальний матеріал, аби скласти сесійний контроль у додаткові відомості. Спеціальність 101 «Екологія»: 60 студентів мають «відмінно», 148 «добре», 48 «задовільно» та 13 доопрацьовують. Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»: 94 студентів отримали «відмінно», 97 «добре», 39 «задовільно» та 8 доопрацьовують.

     Щиро вітаємо студентів та викладачів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології із завершенням весняної сесії! Дякуємо за вашу відповідальність, організованість, професіоналізм, щиру підтримку та мудрість у цей непростий час. Все буде Україна!

Наталія Батрак
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook