Перспективи наукової діяльності факультету ветеринарної медицини

2 червня 2022 року
ФВМ НУБіП України

   31 травня 2022 року на факультеті ветеринарної медицини відбулося засідання за головування проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадима Кондратюка. Зустріч пройшла в онлайн режимі за участі декана факультету Миколи Цвіліховського, директора НДІ здоров'я тварин Сергія Голопури, завідувачів кафедр та провідних науковців. Метою зустрічі було обговорення перспективних наукових проєктів на 2023 рік.

   Засідання розпочалося зі вступного слова проректора Вадима Кондратюка, який розповів про першочергові завдання, поставлені ректором Станіславом Ніколаєнком перед колективом університету стосовно фінансування наукової діяльності університету, важливості підготовки нових перспективних життєво-необхідних проєктів в умовах воєнного часу на 2023 рік, впровадження існуючих наукових розробок у виробництво та наповнення спеціального фонду.
   Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, інформував присутніх щодо змін фінансування наукових досліджень у 2022 р. та зазначив, що залучати кошти можна не лише через проєкти МОН, але й за рахунок укладання договорів із приватним бізнесом, активізувати пошук міжнародних партнерів, грантів.

   Декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховськиий акцентував увагу на актуальних питаннях щодо наукових кадрів факультету та їхньої участі у міжнародних грантах, публікацій у наукометричних базах, входження наукового журналу Український часопис ветеринарних наук до міжнародної наукометричної бази Scopus.

   Кожен із завідувачів кафедр, а саме Віктор Томчук, Олег Мельник, Марія Кучерук, Володимир Мельник, Вадим Іщенко, Микола Малюк та окремі науковці, зокрема Павло Шарандак розповіли про напрями наукових досліджень та стан підготовки наукових проєтів. Загалом науковцями факультету ветеринарної медицини на розгляд до науково-дослідної частини планується подати 12 проєктів на 2023 рік, в тому числі один – молодіжний.
   У заключному зверненні Вадим Кондратюк підкреслив, що потужний колектив науковців факультету ветеринарної медицини, спираючись на наукову базу, може в повній мірі виконати поставлені перед ним наукові завдання.

Сергій Голопура,
директор НДІ здоров'я тварин

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook