Флешмоб «Серце матері» серед студентів та викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

8 травня 2022 року

 … Можеш вибирати друзів і дружину,

Вибрати не можна тільки Батьківщину.

Можна вибрать друга і по духу брата,

Та не можна рідну матір вибирати.

 

Василь Симоненко

 

     Мати, мама, матуся, неня – такими високими словами величаємо жінку – матір. Кожного, від немовляти і до глибокої старості, її образ супроводжує через ціле життя.

      Мама – перше слово, вимовлене дитиною. В ньому захована неосяжна любов, зворушлива ніжність і турбота матері про своїх дітей. Мама – одна з найдорожчих у світі людина, яка завжди буде в твоєму серці. Мама – жінка, яка завжди тебе пробачає.

     Саме материнство є початком всіх початків, джерелом людського життя. Шанування матері – один з найсвятіших обов’язків людини і неоплатних боргів дітей. Мама нас зростила, виховала, навчила добру, леліяла, любила.

     8 травня відзначається одне з головних родинних свят – День матері. Його традиційно святкують в Європі, в США, в країнах Азії і звичайно ж в нашій Україні. Така велика популярності цього свята цілком зрозуміла, оскільки споконвіку мама була найдорожчою та найріднішою людиною для кожного. Цей день стає приємним приводом для того, щоб зателефонувати мамі або приїхати до неї, щоб сказати «спасибі» за її кохання, підтримку і самовідданість.

     Викладачі та студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК в День Матері теж виявили бажання привітати матусь із святом і поділитися світлинами з ними.

 

 

 

      В Україні жінка споконвіку асоціювалася з берегинею сім'ї. Саме від неї залежить виховання дитини і саме мати прищеплює любов до рідної землі. Щастя і краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково – від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.

     Сьогодні, в такий непростий для нашої країни час, образ матері набуває особливого значення, адже саме вона невпинно молиться за мир та щасливе майбутнє України, за кожним українським воїном стоїть жінка, сильна і водночас тендітна, яка його зростила, зрозуміла вибір сина, благословила й оберігала його своїм материнським серцем, знайшла в собі сили благословити його на захист України, за яку він віддав найцінніше – своє життя. Низький уклін та вдячність матерям вірних синів України – воїнам ЗСУ. В їхніх подвигах – частка Вашої душі і серця.

 

 

 

 

 

 

     День матері – добре свято, коли можна нагадати найдорожчій людині, про те, що ви її любите, поважаєте і цінуєте. У цей день ми можемо подякувати нашим мамам за усе те добре, що вони для нас зробили, за їх любов, самопожертву, турботу і материнську молитву. Тому не забудьте привітати своїх найрідніших матусь. Цього дня ви можете подарувати їм щастя!

     Любіть своїх дорогих мам не тільки в День Матері чи 8 Березня, а цілий рік. Приділяйте увагу, проявляйте турботу, будьте чуйними, адже ця рідна людина –найдорожче, що у вас є.

 

Бути матір'ю - найважливіше, священне і високе, що може бути в житті. Від щирого серця вітаємо з "професійним" святом, адже мама - це робота 24/7 без відпусток і вихідних. Нехай ця робота крім клопоту і переживань приносить колосальне задоволення, невичерпне натхнення, почуття гармонії і теплоти. Нехай нагородою і материнською зарплатою будуть величезна, чиста, безкорислива любов дитячих сердечок, теплі рідні обійми і гордість за їх досягнення!

 

«Все починається з мами»

 

Можна у світі чимало зробити:

Перетворити зиму на літо,

Можна моря й океани здолати,

Гору найвищу штурмом узяти,

Можна пройти крізь пустелі та хащі..

Тільки без мами не можна нізащо,

Бо найдорожче стоїть за словами:

В світі усе починається з мами!.. 

Анатолій Костецький

 

 Тетяна Розбицька, PhD,
заступник декана з виховної роботи
факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook