Гостьова лекція на кафедрі фінансів: «2022 рік: план Маршалла для України. Досвід Німеччини»

4 травня 2022, 11:15
    В останні дні квітня на кафедру фінансів завітав фінансовий менеджер компанії Bechtle AG (Федеративна Республіка Німеччина) пан Горка Фішер. Для студентів, магістрантів, аспірантів та викладачів кафедри фінансів було проведено онлайн-лекцію на тему: 2022: MARSHALLS PLAN FÜR DIE UKRAINE, DIE ERFAHRUNG DEUTSCHLANDS (2022 рік: ПЛАН МАРШАЛЛА ДЛЯ УКРАЇНИ, ДОСВІД НІМЕЧЧИНИ).

     Звертаючись до присутніх, завідувач кафедри фінансів Надія Давиденко зазначила, що кафедра  робить усе можливе, щоб студенти та аспіранти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» мали повноцінний доступ до знань та освіти високого рівня. Тому, не дивлячись на виклики сьогодення підтримує постійну співпрацю із вітчизняними та зарубіжними практиками.

    На початку лекції пан Горка Фішер щиро привітав українську наукову спільноту та студентство і висловив впевненість у тому, що багатостраждальна Україна переможе! Враховуючи це, пан Г. Фішер зазначив, що фінансисти та економісти провідних країн світу вже зараз обговорюють варіанти допомоги у реконструкції України після закінчення бойових дій. Одним з таких варіантів є план Маршалла для України. Свою позитивну роль означений план відіграв у післявоєнному (Друга світова війна) відновленні Європи, у тому числі, західної Німеччини. Пан Г. Фішер акцентував увагу на тому, що провідним гаслом плану Маршалла стала чітко сформульована думка: «Без квітучої Європи не буде квітучої Америки». Лектор провів доречну аналогію - БЕЗ КВІТУЧОЇ УКРАЇНИ НЕ БУДЕ КВІТУЧОЇ ЄВРОПИ!
    Пан Г. Фішер ознайомив присутніх з політичними та фінансово-економічними аспектами плану. Цікавим було обґрунтування лектором основних принципів допомоги європейським державам згідно плану Маршала та ключових елементів зовнішньої політики США. Для Західної Німеччини план Маршала став підґрунтям щодо підвищення рівня життя, зміцнення економіки та політичної стабільності. Що стосується України, є низка інструментів означеного плану для успішного відновлення після війни, про які лектор детально доповів. Пан Горка Фішер підкреслив, що наразі, на державному рівні є необхідність у проведенні детального аналізу плану Маршалла та відпрацюванні сценаріїв відновлення України. Студенти і аспіранти скористалися можливістю поспілкуватися з дорогим гостем, задавали питання та жваво дискутували з лектором.

     Свою цікаву та актуальну лекцію  пан Горка Фішер закінчив наступними словами: «Наприкінці нашої зустрічі я хотів би сказати вам, шановні студенти і аспіранти НУБіП України наступне: всіма можливими і неможливими способами прагніть до набуття освіти, навчайтеся, оволодівайте фінансовою наукою, тому що саме на вас буде покладено велику місію відновлення України, та впровадження новітніх змін у фінансово-економічному середовищі Європи!»
\

    
Кафедра фінансів висловлює вдячність за організацію  проведення лекції з паном Г. Фішером, доктору економічних наук, доценту кафедри Лемішко О.О.
 
Аліна Буряк,
доцент кафедри фінансів
 

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook