Координаційна рада з питань науково-технічної діяльності: згуртування спільних зусиль для якісного менеджменту наукової роботи

20 квітня 2022 року
     Чергове засідання координаційної ради з питань науково-технічної діяльності університету 19 квітня 2022 року пройшло у звичному режимі. Як завжди, зібрання відкрив голова координаційної ради, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності – Вадим Кондратюк.
     «Останні зміни в обсягах бюджетного фінансування досліджень закладів вищої освіти та воєнний стан змушують надзвичайно відповідально підійти до організації наукової діяльності в університеті, де очільники підрозділів мають віддаватися на повну силу», – підкреслив Вадим Кондратюк у вступному зверненні. Системна робота наукових підрозділів НУБіП має бути прикладом для інших університетів.
 
     На порядку денному координаційно\ ради були розглянуті як планові, так і нагальні питання наукової діяльності університету.
     Цього разу на засіданні заслухали наукову доповідь доктора ветеринарних наук Марини Галат щодо поширення токсоплазмозу тварин в Україні та небезпеці зараження ним людей, зокрема від домашніх тварин.
 
     Марина Галат відзначила важливість для науки і практичну цінність отриманих результатів, які полягають у отриманій можливості виявляти наявність антитіл до збудника токсоплазмозу у різних видів тварин з використанням тест-систем і серологічних методів, визначати наявність ДНК збудника у молоці кіз, м’ясі овець, зразках води тощо, а також контролювати можливість проникнення в організм людини з продуктами тваринництва. 
     За результатами досліджень було розроблено та впроваджено у лабораторну практику для фахівців ветеринарної медицини ряд рекомендацій для діагностики токсоплазмозу тварин, опубліковані наукові статті у міжнародних виданнях, налагоджено співпрацю із закордонними партнерами.
     Микола Заблодський, заступник директора навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження з наукової роботи, увазі присутніх представив звіт про стан і перспективи наукової діяльності навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження.
 
     Представлені результати роботи ННІ відображали стан наукового потенціалу та фінансове забезпечення досліджень, які проводилися на базі структурного підрозділу за звітний період. У доповіді було зроблено акцент на кількісній оцінці кадрового забезпечення, фінансовому ресурсі, публікаційній активності науково-педагогічного персоналу та деяких інших результативних показниках наукової та інноваційної діяльності підрозділу. Були також обговорені перспективні напрями роботи інституту.
     Стан фінансування науково-дослідних робітстав предметом обговорення та пошуку оптимальних управлінських рішень. Начальник планово-фінансового відділу Світлана Більська доповіла коротко про ситуацію стосовно оформлення фінансових документів за 53 темами в цілому.
 
     Відзначено труднощі, які можуть потенційно виникати за виконання НДР у 2022 році та можливі шляхи їх вирішення.
     Обговорення затвердження монографій до друку було останнім серед важливих питань порядку денного. Вікторія Мельник, т.в.о. начальника відділу науково-технічної інформації, представила монографії, які, після детального розгляду, ухвалили рекомендувати на розгляд вченої ради університету.
     На завершення було обговорено актуальні питання підготовки перспективних наукових проєктів для участі у конкурсному відборі МОН, організації ХІ «Фестивалю студентської науки 2022», присвяченого 124-й річниці НУБіП, активізації міжнародної наукової співпраці, особливостей виконання наукових робіт в умовах воєнного стану.
 
Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини
 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook