Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології продовжує активне навчання в умовах воєнного часу

25 березня 2022 року

    14 березня 2022 року на виконання наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка від 11 березня 2022 р. № 156 в університеті продовжилося проведення навчальних занять у дистанційному та змішаному форматах за розкладом другого семестру для студентів денної та заочної форм навчання усіх курсів, освітніх ступенів та освітніх програм підготовки бакалаврів та магістрів.
   Будні кожного українця, зокрема студентів, викладачів та працівників факультету захисту рослин, біотехнологій та екології доволі непрості. Проте, навчання в умовах жорстокої війни не що інше, як ще один крок до перемоги.
   На першу пару у Zoom дружньо під’єдналися студенти та викладачі всіх кафедр факультету. Така активність нашого факультету та тепла підтримка один одного є важливим внеском для запуску великого механізму. Безперервний вклад у знання студентів, постійний розвиток, випуск висококваліфікованих фахівців – фундамент для зростання та процвітання нашої держави.


  До відновлення навчального процесу науково-педагогічні працівники факультету поставилися з максимальною відповідальністю. Для забезпечення ефективного відновлення занять вони обдзвонили старост академічних груп, далі куратори студентських груп зв’язалися зі своїми студентами та промоніторили їх можливості для відновлення дистанційного навчання у цей складний час. У період з 14 по 18 березня планово та фактично було проведено 436 дистанційних пар, а з 21 по 25 березня – 420 пар.

   Колективи кафедр викладаються на повну та реалізовують ефективне навчальне середовище, організовують своєчасне проведення занять, уважно реагують на нинішні виклики навчального процесу у воєнний час. Разом з проведенням лекційних занять викладачі не оминають і практичні заняття, де студенти презентують доповіді та закріплюють пройдений матеріал.


   Для проведення занять науково-педагогічні працівники використовують платформи Cisco Webex, Zoom, Google Meet, університетську навчальну платформу E-learn, а також менеджери Telegram та Viber для для самостійної роботи та оперативного зв’язку зі студентами.

  Статистика відвідувань кожного разу змінюється. Так, наприклад, на практичному занятті із дисциплін «Основи ГІС технологій» для студентів 4 курсу 2 групи зі спеціальності «Екологія» були присутні 45% студентів з групи. Тим часом на занятті з дисципліни «Екологічний аудит» для студентів ОС «Магістр» з освітньої програми «Екологічний контроль та аудит», були присутні аж 70% студентів-магістрів. У період з 14 по 18 березня на факультеті дистанційно навчалися 55,98% студентів від загальної кількості, а з 21 по 25 березня – 60,11% студентів. Показник відвідувань дистанційних занять збільшився на 4,13%, тому маємо надію, що позитивна динаміка спостерігатиметься й надалі.


   Наші викладачі не тільки знаходять слова підтримки для всіх студентів, які їх потребують, а й шукають можливі шляхи передачі завдань та необхідного матеріалу решті студентів, що не мають можливості приєднатися до онлайн занять. Основними причинами є: нестабільність або відсутність інтернету та мобільного зв’язку, сигнали повітряної тривоги, участь студентів у територіальній обороні, волонтерство тощо. Після отримання завдання студенти зв’язуються через повідомлення із викладачем та виконують його.

   Студенти факультету з ентузіазмом та відповідальністю ставляться до виконання практичних завдань, до відновлення освітнього процесу в університеті. Вони надзвичайно раді тому, що мають змогу поспілкуватися з наукових тем, висловити свої відчуття та переживання, а також поділитися пережитим зі своїми одногрупниками.
   Факультет захисту рослин, біотехнології та екології планує гідно завершити навчальний семестр та відсвяткувати довгоочікувану перемогу чесного українського народу!

Бажаємо всім нам мирного неба, здоров’я, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні, терпіння, взаємоповаги та світлих мирних років життя у квітучій державі! Ми сильні, ми єдині, ми – Україна!

Батрак Наталія

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook