Насичений перший тиждень освітнього процесу у воєнний час на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК пройшов успішно

21 березня 2022 року

 

   Завершився перший тиждень, як студенти повернулися до навчання. Нові обставини, нові виклики. Але й вимушена пауза не може тривати вічно. А молодь повинна навчатися, незважаючи ні на що...

   Підсумки першого навчального тижня на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК було підведено на черговому засіданні розширеного деканату.

   До засідання була долучена заступник навчального відділу Оксана Зазимко, яка за розпорядженням проректора з науково-педагогічної роботи є перевірячою від служби за перебіг освітнього процесу на факультеті.

   Оксана Володимирівна зосередила увагу присутніх на забезпеченні у дистанційному та змішаному форматах повне виконання індивідуальних навчальних планів освітньо-професійних програм за весняний 2021-2022 н.р. та весь період підготовки бакалаврів; організації та проведенні завершальної весняної екзаменаційної сесії, на проведенні підсумкової атестації випускників бакалаврів та магістрів-дослідників.

   Також було зазначено, що згідно наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка від 18 березня 2022 р. № 160, продовжено тривалість навчальних занять у весняному семестрі на один тиждень з 16 по 20 травня 2022 року (https://nubip.edu.ua/node/106419).

 

   Декан факультету Лариса Баль-Прилипко, зазначила, що протягом цього тижня до занять приступили 20 академічних груп з явкою понад 50% студентів, а у студентів 2 курсу 1 групи явка студентів становила 95% (із 25 студентів 1 відсутній). Основними причинами відсутності були нестабільність або відсутність інтернету, сигнали повітряної тривоги, участь студентів у територіальній обороні, волонтерство тощо.

   На факультеті проведено 153 пари занять, згідно розкладу. Для проведення занять використовувались наступні формати проведення: згідно розкладу, відеозв'язок (zoom), чат-зв'язок (телеграм), платформи Elearn, для самостійної роботи і месенджери для оперативного донесення інформації студентам.

   Всі зусилля як керівництва факультету, так і викладачів спрямовані на організацію та забезпечення навчального процесу на високому рівні, врахування індивідуальних умов для навчання кожного студента, так як в реальних умовах війни (повітряні тривоги, відсутнє або нестабільне інтернет-з’єднання та ін.) не кожен наш студент має доступ до мобільного зв’язку чи до мережі Інтернет.

   Про перебіг навчання на факультеті та підготовку бакалаврських та магістерських робіт студентами денної та заочної форми факультету доповіла заступник декана  Наталія Слободянюк, заняття відбуваються згідно розкладу, спостерігається активне використання студентами електронних навчальних курсів,   робота над дипломними проектами триває, згідно розроблених індивідуальних графіків виконання, що включає консультування з науковими керівниками, оформлення результатів власних досліджень та роботу над публікаціями. 

    Старший викладач кафедри технології мясних, рибних та морепродуктів Микола Ніколаєнко доповів про наукову діяльність на факультеті. Зосередив увагу на розпорядженні проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадима Кондратюка для науковців університету щодо посилення публікаційної активності та успішну підготовку першого випуску наукового журналу "Тваринництво та технології харчової продукції", які будуть опубліковані на сайті університету; про підготовку до проведення ХІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», яка наразі  триває.

   Виконувач обов'язків завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів представив поточний стан надходження матеріалів конференції, а також запропонував до розгляду програму проведення заходу та порядок виступів на пленарному засіданні. Зазначив, про активність НПП та студентів щодо подачі тез доповідей для друку збірника матеріалів, залучення провідних науковців вітчизняної харчової галузі та закордонних  колег.

   На завершення наради декан Лариса Баль-Прилипко наголосила на відповідальності за свою роботу, необхідності взаємної підтримки та допомоги.

"Ми маємо бути сильними, зібраними, цілеспрямованими та виступати прикладом для наших студентів", зазначила декан. 

Працюємо, навчаємось, крокуємо разом до перемоги!

Мирного неба над головою!

Слава Україні!

Слава Героям України!

Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook