Книговидача онлайн, нова комп’ютерна техніка, сучасні навчальні видання за кошти університету – основні бібліотечні новини на початку другого навчального семестру

21 лютого 2022 року

    Другий семестр поточного навчального року розпочався дистанційно для студентів усі курсів. Наукова бібліотека активно долучилась до навчального процесу, адже ми обслуговуємо наших користувачів і дистанційно (електронна доставка документів). Тож, до початку занять бібліотекарки підготували комплекти підручників та навчальних посібників для студентів всіх спеціальностей згідно навчальних планів та з 7 лютого розпочали книговидачу онлайн.
    Загалом, за перший тиждень занять нами було розіслано 21022 навчальних видань в електронному форматі на 1761 електронних адрес (у тому числі старостам груп). Таким чином, всі групи студентів отримали підручники для навчання в електронному вигляді.
   Приємно зазначити, що лютий 2022 року відзначився для бібліотеки новими надходженнями. Перш за все це поповнення комп’ютерною технікою. В поточному місяці книгозбірня отримала 12 комп’ютерів та один сучасний сканер для оцифрування книг.

    Всі комп’ютери вже налаштовані та розміщені як у філіях, так і у відділах бібліотеки. Ця техніка є надзвичайно необхідною працівникам бібліотеки, насамперед, для наповнення новоствореного репозитарію кваліфікаційних робіт магістрів (з локальної мережі університету), збереження та надання у відкритому доступі наукових та навчальних матеріалів науково-педагогічних працівників університету, що відображаються у цифровій бібліотеці, а також оцифрування рідкісних та цінних видань бібліотеки, в тому числі університетської газети «За сільськогосподарські кадри».
   Також від видавничого відділу університету бібліотека отримала 345 примірників (8 назв) навчальних видань, що надруковані за кошти університету.

     Пропонуємо вашій увазі перелік новинок та кількість отриманих примірників.

  • Інтродукція рослин: підручник / Ковалевський С.Б., Демченко О.О., Курдюк О.М. – 2021 р. – 35 примірників.
  • Оперативна хірургія. Частина 1. Підручник/ Малюк М.О., Сухонос В.П., Куліда М.А., Солонін П.К., Ткаченко С.М., Дорощук В.О., Ткаченко В.В. – 2021 р. – 100 примірників.
  • Теорія механізмів і машин. Частина 2. Навчальний посібник / Черниш О.М., Березовий М.Г., Яременко. – 2021 р. – 20 примірників.
  • Зовнішній і внутрішній карантин рослин: навчальний посібник / Сикало О.О., Чернега Т.О. 2021 р. – 20 примірників
  • Атлас-визначник «Інфекційні хвороби лісових деревних і декоративних рослин»: навчальний посібник / Гойчук А.Ф., Кульбанська І.М. – 2021 р. – 25 примірників.
  • Управління бізнес проектами: навчальний посібник / Шинкарук Л.В., Дєліні М.М., Суханова А.В., Алексеєва К.А. – 2021 р. – 30 примірників.
  • Організація проектної діяльності: навчальний посібник / Шинкарук Л.В., Биховченко В.П., Власенко Т.О., Власенко Ю.Г. – 2021 р. – 35 примірників.
  • Техніка високих напруг: навчальний посібник / Гай О.В. – 2021 р. – 20 примірників.
  • Економіка світового сільського господарства: навчальний посібник / Артиш В.І., Галушко В.П. – 2021 р. – 30 примірників.
  • Рекреаційне лісівництво: навчальний посібник/ Токарєва О.В., Пузріна Н.В., Сошенський О.М., Грушанський О.А., Брайко В.Б., Виговський А.Ю., Бойко Г.О. – 2021 р. – 30 примірників.

      Незабаром, з початком очного навчання, кожен студент зможе ознайомитись з новинками безпосередньо на бібліотечних абонементах.

Неллі Маркова-Пипко,
заступниця директорки наукової бібліотеки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook