Узгоджено напрями науково-технічного співробітництва між АТ «Ельворті» та НУБіП України на 2022 рік і перспективу

16 лютого 2022 року
   10 лютого 2022 року в м. Кропивницькому відбулася робоча зустріч між представниками Національного університету біоресурсів і природокористування України та Акціонерного товариства «Ельворті» – провідної компанії вітчизняного сільськогосподарського машинобудування.
   Відкрив зустріч голова правління – генеральний директор АТ «Ельворті» Сергій Калапа. В зустрічі від АТ «Ельворті» взяли участь генеральний конструктор компанії Юрій Кваша, директор продуктової команди широкозахватних машин Дмитро Пилипенко, директор продуктової команди зернових машин Сергій Шамшур, директор продуктової команди просапних машин В’ячеслав Глущенко.
  НУБіП України представляли декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко, завідувач кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Юрій Гуменюк, доцент цієї ж кафедри Віталій Курка та директор ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» Юрій Росамаха.
 
   На початку зустрічі декан факультету Вячеслав Братішко передав керівництву компанії та учасникам зустрічі теплі вітання від ректора Університету Станіслава Ніколаєнка. На механіко-технологічному факультеті завдяки допомозі компанії «Ельворті» створена та функціонує сучасна навчально-наукова лабораторія ґрунтообробних та посівних машин, оснащена зразками новітніх сівалок та навчальними стендами, задіяними в освітньому процесі підготовки бакалаврів і магістрів інженерних спеціальностей. Однак, співробітництво між НУБіП України та АТ «Ельворті» не обмежується освітньою діяльністю та має значний потенціал для розвитку.
 
   АТ «Ельворті» є прикладом компанії, яка динамічно розвивається завдяки постійному вдосконаленню виробничої бази та підходів до організації виробництва, науковому пошуку та застосуванню інноваційних технічних рішень. Глибоке враження на гостей компанії справила екскурсія цехами заводу «Ельворті» та масштаб змін, які відбулися та відбуваються як в оснащені виробництва, так і в номенклатурі й технічних рішеннях машин, що випускаються компанією та ефективно працюють на полях як українських так і закордонних аграріїв.
  
   У ході робочої зустрічі було обговорено широкий спектр тем, які становлять спільний інтерес для подальшої співпраці, та узгоджено конкретні напрями науково-технічного співробітництва між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Акціонерним товариством «Ельворті» на 2022 рік та перспективу.
    Отже, науково-технічне співробітництво провідного університету наук про життя та флагмана українського сільськогосподарського машинобудування триває. Механіко-технологічний факультет висловлює вдячність керівництву компанії «Ельворті» за високий рівень співпраці, послідовну допомогу в підвищенні якості підготовки сучасних агроінженерів та бажає компанії «Ельворті» успіхів і процвітання.

Вячеслав Братішко,
декан механіко-технологічного факультету

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook