Ліцензійне програмне забезпечення для освітнього процесу в центрі уваги факультету землевпорядкування

4 лютого 2022 року
     Професорсько-викладацький склад кафедри геодезії та картографії, факультету землевпорядкування забезпечує викладання дисциплін геодезичного циклу («Топографія», «Геодезія», «Електронні геодезичні прилади», «Супутникова геодезія та сферична астрономія», «GNSS – спостереження в прикладних задачах геодезії» «Топографо-геодезичне забезпечення земельно-кадастрових робіт», «Основи інженерної геодезії», «Інженерна геодезія» тощо), які потребують постійного оновлення матеріально-технічної бази та використання спеціального ліцензійного програмного забезпечення.

    Для забезпечення ефективної підготовки студентів факультету землевпорядкування та підвищення якості навчального процесу виникає об’єктивна необхідність у формуванні навичок щодо обробки результатів геодезичних вимірів за допомогою сучасних комп’ютерних програм.
     Одним із запропонованих на ринку програмних продуктів для опрацювання результатів геодезичних вишукувань є програмний комплекс CREDO від компанії CREDO-DIALOGUE.

     Для забезпечення викладання дисципліни «Супутникова геодезія та сферична астрономія», за результатами звернення, декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова, викладачів кафедри геодезії та картографії Івана Опенька та Миколи Ковальова, до керівництва компанії CREDO-DIALOGUE в Україні, було надано 24 ліцензійні ключі до програмного продукту CREDO ГНСС для навчальних цілей, на безкоштовній основі.

     Програмний комплекс CREDO ГНСС надає користувачеві функціональну можливість обробки базових ліній (статика), сеансів Stop & Go та траєкторій. Система забезпечує автоматичний вибір оптимальної стратегії розрахунку, що забезпечує більш високу точність і достовірність результатів. Крім того, система дозволяє вручну максимально гнучко управляти параметрами розрахунку: крім вибору методу розрахунку (поканальное рішення, комбінації WideLane, IonoFree, використання коду і фази) доступний ряд інших параметрів, які керують аналізом даних і розрахунками. CREDO ГНСС підтримує роботу з усіма сучасними сигналами систем GPS, ГЛОНАСС, Galileo, Beidou. Крім того, CREDO ГНСС дозволяє виконувати розрахунок даних одиночного приймача (PPP) і розрахунок координат від декількох баз (мультібазовое, або мережеве рішення).

 

Олексій Жук,
доцент кафедри геодезії та картографії
Іван Ковальчук,
завідувач кафедри геодезії та картографії

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook