Головний спеціаліст відділу прикордонного інспекційного контролю Роман Маланич: "Раджу обирати факультет ветеринарної медицини НУБіП України"

12 лютого 2022, 10:00

До Вашої уваги інтерв’ю з головним спеціалістом відділу прикордонного інспекційного контролю «Чернівці» Західного МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні Романом Маланичем – випускником Національного аграрного університету (нині НУБіП України) 2006 року.

 

- Розкажіть про себе, про місце, де Ви народились.

- Я народився у селі Білоусівка Сокирянського району Чернівецької області в сім’ї лікарів ветеринарної медицини. У 2000 році закінчив Білоусівську ЗОШ.

- Яким був Ваш шлях до вибраної професії? Чи складно було у виборі професії?

- Ще за навчання у школі я твердо вирішив наслідувати приклад батьків та стати ветеринарним лікарем, тому не вагався з вибором професії. Після закінчення школи вступив до Національного аграрного університету на факультет ветеринарної медицини.

- Як проходило навчання? Що найбільше запам’яталося із студентських років на факультеті ветеринарної медицини?

- Навчання в університеті давалось складно, але було цікаво вивчати нові предмети. Найбільше запам’ятались лекції з фармакології акад. НААН Г.О. Хмельницького, навчальна практика в Навчально-дослідному господарстві «Великоснітинське» та Музей анатомії.

- Як склалось ваше життя після отримання диплому?

- Після закінчення університету в 2006 році повернувся додому. Працював спочатку лікарем-епізоотологом в Сокирянській районній лікарні ветеринарної медицини, з 2010 року – провідним лікарем ветеринарної медицини у Кельменецькому прикордонному інспекційному пункті ветеринарної медицини Львівської РСДВСКН на державному кордоні та транспорті. На даний момент – головний спеціаліст відділу прикордонного інспекційного контролю «Чернівці» Західного МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні.

- Чи не шкодуєте Ви про вибір університету та професії?

- Ні, звичайно, не шкодую. Я глибоко переконаний, що це був правильний вибір як щодо вузу, так і щодо професії. Більше того, тим людям, які змалечку хочуть бути лікарем ветеринарної медицини, як я колись, рекомендую як найкращий в Україні – факультет ветеринарної медицини НУБіП України.

- Чи доводиться вам бувати у рідному університеті, на факультеті ветеринарної медицини? Чи бачите Ви зміни в організації навчального процесу та розвитку матеріально-технічної бази факультету?

- В університеті буваю під час курсів підвищення кваліфікації та на зустрічах випускників. Щодо змін на факультеті, потрібно відзначити, що в сьогоднішніх складних економічних умовах керівництво факультету знаходить можливості постійно оновлювати матеріально-технічну базу кафедр та забезпечує належні умови для здобуття студентами професійних навичок. Факультет ветеринарної медицини, на мою думку, як і колись – на високому рівні.

- Що ви можете розповісти майбутнім абітурієнтам про факультет ветеринарної медицини НУБіП України? На вашу думку, у чому переваги навчання на нашому факультеті перед факультетами інших ЗВО?

- Майбутні абітурієнти повинні знати, що на факультеті ветеринарної медицини НУБіП працює високопрофесійний викладацький склад, наявна сучасна, добре розвинена матеріально-технічна база. За факультетом давно закріпилося звання «кузні» ветеринарних кадрів, підтвердженням чого є кількість випускників факультету, які працюють на керівних посадах в галузі ветеринарної медицини.

- Чи рекомендуєте Ви факультет ветеринарної медицини НУБіП України випускникам шкіл та коледжів 2022 року?

- Усім абітурієнтам, хто вирішив пов’язати своє життя з ветеринарною медициною, раджу обирати саме факультет ветеринарної медицини НУБіП. Тут ви отримаєте якісні знання, які допоможуть вам в подальшій професійній діяльності.

- Дякую, Романе! Успіхів Вам у професійній діяльності та міцного здоров'я!

 

Розмову вела Ірина Деркач,

доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії

 

 
 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook