«Всесвітня спадщина ЮНЕСКО»: Микола Томенко – студентам-міжнародникам

10 лютого 2022 року
     На гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України для студентів 4 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» вже другий рік поспіль викладається навчальна дисципліна «Всесвітня спадщина ЮНЕСКО», яка покликана допомогти майбутнім міжнародникам набути знання про об’єкти світової культурної і природної спадщини ЮНЕСКО в різних регіонах світу, та необхідну кваліфікацію, щоб у подальшому мати можливість долучитися до діяльності цієї впливової міжнародної міжурядової організації.

      

     Викладає зазначену навчальну дисципліну професор Микола Володимирович Томенко, доктор політичних наук, голова Наглядової ради нашого університету, який також є не лише теоретиком, але й практиком саме в цій сфері: він є ініціатором та організатором загальнонаціональних акцій Сім чудес УкраїниСім природних чудес України, просвітницької акції «Твій Шевченко» та проекту «Рідна країна», відновлення надгробного пам’ятника князю Костянтину Острозькому, проекту відновлення Мазепинської вежі та встановлення пам’ятного знаку Тарасу Шевченко в Києво-Печерській Лаврі.

     

     9 лютого студенти-міжнародники випускного курсу в онлайн-форматі прослухали вступну лекцію, яка була надзвичайно цікавою та інформативною, і залишила позитивні враження. Лектор пообіцяв, що семінарські заняття будуть не менш цікавими і студенти отримають практичні навички з розробки власних проектів зі збереження культурних або природних пам’яток, які можна було б запропонувати в попередній список ЮНЕСКО від України. Студентів також чекають заняття в Ботанічному саду, численні екскурсії та цікаві зустрічі. Після завершення вивчення цієї навчальної дисципліни наші студенти стануть справжніми експертами в питанні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Україні.

   

     

     Вивчення світової культурної спадщини, її захист сприяють взаєморозумінню між народами та зміцненню зв’язків між світовими культурами.

Нашим шановним студентам-міжнародникам 4-го курсу

бажаємо успіхів, наснаги та професійного зростання!

  


Вікторія Хвіст,

доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook