Використання СМАРТ-технологій як одного з дієвих засобів активізації мовленнєвої діяльності учнів на уроках іноземних мов: онлайн-семінар для учителів шкіл

5 лютого 2022 року
    Цифрова компетенція є незамінною навичкою сьогодні у зв’язку з масштабними процесами діджиталізації у світі. Збагачення педагогічного інструментарію у навчальному процесі через використання СМАРТ-технологій повністю відповідає проблемам і вимогам педагогічної школи та підтримує амбіційні широкомасштабні освітні реформи в Україні. Використання СМАРТ-технологій у навчальному процесі значно вплине на якість педагогічної освіти та покращить цифрові й дидактичні компетенції вчителів, учнів шкіл, викладачів та студентів закладів вищої освіти України. 
     03 лютого 2022 року за сприяння декана гуманітарно-педагогічного факультету Інни Савицької та директора гімназії № 261 м. Києва Світлани Небож відбувся науково-методичний онлайн-семінар «Використання СМАРТ-технологій як одного з дієвих засобів активізації мовленнєвої діяльності учнів на уроках іноземних мов», організований кафедрою англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей для вчителів іноземних мов шкіл та гімназій Дарницького району м. Києва.
     Викладання іноземних мов у дистанційному форматі становить виклик щодо реалізації комунікативного підходу та його принципу ситуативності, зокрема мотивації учнів і студентів до розвитку навичок говоріння, і потребує використання певних стратегій і тактик щодо заповнення цієї лакуни. Тож завідувач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Інна Грабовська представила комплекс вправ із розвитку навичок англійськомовного діалогічного мовлення учнів та студентів під час онлайн-занять. Доцент кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Наталія Яременко спрезентувала результати наукового дослідження щодо застосування онлайн-ігор у навчанні англійської мови, зокрема онлай-ігор на сайті GameZone та електронного вебресурсу Kahoot для підвищення мотивації учнів та студентів при вивченні іноземної мови. Асистент кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Катерина Пилипенко надала поради щодо ефективного початку заняття з іноземних мов онлайн.
 
     Учителі іноземних мов гімназії № 261 м. Києва Валентина Грабовська та Людмила Даценко доповіли про актуальну і наразі недостатньо вивчену проблематику розробки системи вправ із розвитку навичок розмовного мовлення учнів у сесійних залах платформи Zoom на онлайн-заняттях із англійської мови та використання платформи “Word Wall” у системі НУШ на уроках англійської мови.
     Інна Грабовська запросила до співпраці в аспектах наукової та профорієнтаційної діяльності науково-педагогічні колективи шкіл та гімназій Дарницького району м. Києва, а випускників шкіл – взяти участь в Олімпіаді НУБіП України для вступників 2022 року. Всі учасники отримали електронні сертифікати про участь у науково-методичному онлайн-семінарі. 
     Будемо раді прийняти у свою університетську родину випускників шкіл та гімназій Дарницького району м. Києва. Сподіваємося, що й надалі спільними зусиллями ми будемо успішно працювати над вирішенням найактуальнішої проблеми сучасності – навчання та виховання майбутньої еліти нашої держави!
 
 
Інна Грабовська,
завідувач кафедри англійської мови

для технічних та агробіологічних спеціальностей 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook