Якименко Вікторія для опанування престижної професії обирає спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування» в НУБіП України

30 січня 2022 року
  • Доброго дня. Розкажіть, будь ласка, про себе.

     — Вікторія Якименко, мені 17 років. Я проживаю у місті Ірпінь, відповідно, середню освіту отримала в місцевій школі, а саме в Ірпінській спеціалізованій загальноосвітній школі №12 імені Заріфи Алієвої. На даний момент я навчаюсь на третьому курсі Ірпінського фахового коледжу за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування».

  • Що спонукало Вас обрати саме цю професію?

     — Ще з дитинства я мріяла стати офісним працівником, тому подорослішавши питань з вибором професії в мене не було. Проте головним фактором у виборі виду зайнятості, можна вважати затребуваність на ринку праці таких спеціалістів як фінансист, фінансовий аналітик, фінансовий консультант, економіст з фінансової роботи та фінансовий менеджер, у зв’язку постійним розвитком економіки.

  • Чому саме спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування»?

     — Я прагнула навчатися спеціальності з фінансово-економічним нахилом та їх вибір був доволі широкий. Подавши декілька заяв для вступу, вибрала той заклад та спеціальність, де були найбільш сприятливі умови для навчання. Наразі я впевнена що зробила правильний вибір щодо спеціальності.

  • Чи підтримують батьки Ваш вибір?

     — «Людина вважається успішною, коли досягає своїх цілей», - даний вираз завжди лунав з вуст моїх батьків. Тому коли прийшов час вибирати майбутню професію вони підтримали мене. За що я їм дуже вдячна.

  • Розкажіть про Ваші захоплення. Чим цікавитеся, окрім навчання?

     — Список моїх захоплень доволі довгий, починаючи від вишивання хрестиком та закінчуючи велопрогулянками. До цього списку також входять такі вподобання як: читання книг, в’язання, шиття, танці, дизайн інтер’єру та одягу, шахи, подорожі та багато іншого.

  • Що думаєте про навчання за кордоном за системою подвійних дипломів?

     — Я вважаю, що навчання за кордоном за системою подвійних дипломів є досить перспективним, адже це дає можливість українським студентам одночасно проходити навчання за інтегрованими навчальними програмами у двох навчальних закладах різних країн. Закінчивши навчання ми отримуємо два дипломи, які збільшують наші можливості для хорошого працевлаштування, як на території України так і поза її межами.


  • Які маєте плани на майбутнє, що Ви очікуєте від навчання в НУБіП України?

     — В майбутньому я планую продовжити своє навчання в НУБіП України за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування», де очікую поглибити свої знання, що допоможуть мені реалізуватись за фахом. Адже основна мета – отримання нових знань та формування професійної особистості.

Розмову записала Галина Скрипник,
доцент кафедри фінансів 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook