Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК запрошує на навчання випускників Львівщини

28 січня 2022 року

     Вся родина факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК протягом кожного календарного року невпинно працює в напрямку проведення профорієнтаційної роботи серед учнів шкіл та студентів коледжів, технікумів, училищ для залучення їх до вступу до НУБіП України.

     Січень місяць відрізняється від інших тим, що є більше часу і можливостей відвідати навчальні заклади, щоб запросити випускників спочатку в гості до нашого вишу, а пізніше стати повноцінними студентами університету. Саме таким чином працює кожен викладач, кожен співробітник чи студент факультету харчових технологій.

     Так, доцент Марія Жеплінська відвідала рідну школу, в якій колись навчалася, а саме Вороблевицький загальноосвітній заклад середньої освіти І-ІІІ ступенів та Самбірський фаховий медичний коледж, що розташовані у Львівській області.

     Зважаючи, що в зимовий період циркулюють гостро-вірусні інфекції, учнів в школі було небагато, але навіть ті, які були присутні, виявили зацікавленість щодо продовження навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Розмова з випускниками школи виявилася невимушеною, бо діти, яких колись я змогла бачити ще малесенькими, вже виросли і на рівних можуть розмовляти і задавати запитання, що їх цікавлять. Рекламна продукція плюс переваги навчання в одному з найкращих вишів України, компактне розміщення корпусів в університеті та гуртожитків, можливість навчатися у фахівців з високою кваліфікацією та сучасною матеріально-технічною базою, проходити виробничу практику за кордоном, паралельно навчатися на військовій кафедрі, використовувати з користю бібліотечний фонд, співати і танцювати (а це в Західній Україні вміють!), спортивні хобі перетворювати в професіональний спорт – все це спонукає до того, щоб вступати до НУБіП України. Під час спільної розмови дехто з учнів навіть встиг зареєструватися на олімпіаду, що кожної весни відбувається в університеті.

 
 
     Також планувалася очна зустріч з випускниками Самбірського фахового медичного коледжу, проте теперішня епідемічна обстановка дозволила лише поспілкуватися із заступником директора коледжу з виховної роботи Іриною Швед та завідувачем фельдшерсько-акушерським відділенням Євгеном Герасимчуком з подальшим проведенням в дистанційному режимі зустрічі з студентами. 
   
     Саме таким чином 27 січня відбулася он-лайн зустріч декана факультету, професора Лариси Баль-Прилипко, доцента Марії Жеплінської та асистента Тетяни Розбицької з сторони представників від факультету та Євгеном Герасимчуком та студентами медичного коледжу.

     Наша чарівна декан познайомилася з учасниками відеоконференції та розповіла про нову спеціальність 229 «Громадське здоров’я», на яку запропонувала вступати всім присутнім студентам. Освітня програма «Нутриціологія здорового харчування» єдина в Україні і на теперішній час дуже затребувана, бо здорове харчування в останні роки набуло іншого, більш важливого значення. Така медична спеціальність є тільки в нашому університеті, заняття проводять доктори та кандидати медичних наук, які більше віддають перевагу виїзним заняттях для отримання практичної підготовки, участі в круглих столах, міжнародних конференціях з дієтології, навчання в університетах-партнерах факультету за кордоном, де ця спеціальність вже отримала постійну приписку протягом останнього десятиліття – такі основні аргументи надала Лариса Баль-Прилипко. І звичайно запросила відвідати разом з батьками факультет, щоб на власні очі побачити все почуте. 

    Презентацію про правила вступу в цьому році до нашого університету провела доцент Марія Жеплінська, а про проживання в гуртожитку та навчання за кордоном розповіла заступник декана з виховної роботи Тетяна Розбицька.
    Євген Герасимчук подякув декану та викладачам факультету за змістовну розповідь про університет, факультет та спеціальності, на які можна вступати за скороченим терміном навчання, і після відповідей на запитання студентів, зустріч закінчилася з надією на подальшу співпрацю між нашими закладами та вступ випускників Самбірського медичного коледжу в НУБіП України. 
 
 

Марія Жеплінська
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook