Студент Ніжинського фахового коледжу – призер обласного етапу XXII Міжнародного конкурсу з української мови ім.П.Яцика

28 грудня 2021 року
       Любов до рідної мови споконвіку живе у людських серцях. Мелодійна і неповторна вона ввібрала в себе гомін лісів, полів, рік і морів. Слова нашої мови переткані вишневим цвітом, барвінком, калиною. Тому, саме українську ретельно вивчають студенти у нашому закладі.
       Яскравим прикладом є той факт, що 21 грудня 2021 року проводився обласний етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. На електронні адреси учасників конкурсу були надіслані завдання (наприклад, написати твір за картиною Івана Марчука, дібрати заголовок; розставити розділові знаки, підкреслити члени речення, надписати частини мови, накреслити схему речення та визначити його тип; відредагувати ті словосполучення, у яких допущено лексичні помилки, з одним словом скласти речення; розібрати слова за будовою; утворити синонімічний фразеологічний ряд; записати речення двічі, розставляючи розділові знаки; якби випав шанс подорожувати з будь-яким дослідником, хто б це був і чому?).
       Звичайно, такий великий обсяг завдань виконати за три астрономічні години надзвичайно складно, але студенту ІІ курсу спеціальності 275 «Транспортні технології» (група ПН201) Храмову Владиславу це вдалося. За результатами конкурсу із шістнадцяти учасників закладів фахової передвищої освіти наш студент зайняв ІІІ місце.

       Щиро вітаємо нашого призера із чудовим результатом і бажаємо Владиславу перемоги у фінальному етапі конкурсу, вірити у свої сили, зростати інтелектуально і творчо, вдосконалювати знання з української мови!
Діана Малахова,
викладач циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook