Міжкафедральна лабораторія факультету ветеринарної медицини: триває відпрацювання нових методик

18 січня 2022 року

     Робота відділу паразитології міжкафедральної навчально-наукової лабораторії ветеринарно-діагностичних досліджень приносить позитивні результати. Так, за участі доцентів кафедр фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії та ветеринарної гігієни імені професора А. К. Скороходька Марини Галат і Марії Галабурди, асистента кафедри ветеринарної гігієни імені професора А. К. Скороходька Валерії Юстинюк, а також здобувачки освітньо-наукової програми «Заразна патологія тварин» та співробітниці кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Анни Овчіннікової була проведена спільна наукова робота зі скринінгового дослідження на неоспороз великої рогатої худоби з використанням методу імуноферментного аналізу.

     В роботі були задіяні прилади Центру колективного користування науковим обладнанням з новітніх технологій «Агропромисловий комплекс, лісове і садово-паркове господарство, ветеринарна медицина», структурним підрозділом якого є міжкафедральна навчально-наукова лабораторія ветеринарно-діагностичних досліджень факультету ветеринарної медицини.
     Підготовка проб у ході досліджень здійснювалась з використанням термошейкера для планшетів PST-60HL та автоматичного пристрою для промивки мікропланшетів MW-12A. Для визначення наявності антитіл до збудника неоспорозу у сироватці крові був задіяний напівавтоматичний імуноферментний аналізатор HTI ImmunoChem-2100.

     За планом наукової тематики кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії та в рамках навчання здобувачки ОНП «Заразна патологія тварин» було напрацьовано методику дослідження неоспорозу у тварин імуноферментним методом. В подальшому методику опрацюють й інші аспіранти ОНП «Заразна патологія тварин», а робочий варіант відповідної методики буде включено у виробничу діяльність навчально-науково-виробничого клінічного центру «Ветмедсервіс».

     Таким чином, активна діяльність міжкафедральної навчально-наукової лабораторії ветеринарно-діагностичних досліджень факультету ветеринарної медицини триває і вже не перший раз доводить, що тільки спільними зусиллями можна досягати результатів у навчальній, науковій та виробничій діяльностях. 

Валерій Цвіліховський,
Марина Галат

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook