Державне агентство меліорації та рибного господарства України відкрите для співпраці з університетом

23 грудня 2021 року
     Сьогодні з робочим візитом університет відвідала делегація представників Державного агентства меліорації та рибного господарства України на чолі з головою Артемом РІПЕНКОМ.

     Зустріч була присвячена обговоренню наявних здобутків та перспектив розвитку партнерських відносин між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Державним агентством меліорації та рибного господарства України.
  Галузь рибництва є актуальною для економіки незалежної України і саме НУБіП є флагманом у підготовці висококваліфікованих фахівців та генератором наукових розробок.

     Ректор університету Станіслав Ніколаєнко зазначив, що Україна має значний виробничий потенціал і як підтвердження, навів динаміку основних показників минулих років, а наш університет має потужний науково-педагогічний персонал, сучасну матеріально-технічну базу, значні досягнення та практичні напрацювання, що стосуються водних біоресурсів та аквакультури. Але тільки спільними зусиллями можемо відродити минулу славу рибництва.

     Про нинішній стан рибництва в Україні та продовольчу безпеку говорив голова Агентства Артем Ігорович, який зазначив, що сьогоднішня ситуація вимагає серйозних поліпшень.
     В результаті зустрічі було досягнуто домовленості про відновлення (пролонгацію) договору про співробітництво, спільну роботу у наукових розробках, проведенні профорієнтаційної діяльності, проведенні семінарів, наукових конференцій, розробці конкретних пропозицій керівним органам держави щодо популяризації та підвищення культури споживання продукції аквакультури населенням.
     По завершенню офіційної зустрічі декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Руслан Кононенко ознайомив гостей з лабораторіями факультету і, зокрема, з Центром водних біоресурсів та аквакультури.

До відома.
Також була ШКАРУПА Ольга Володимирівна, яка працює на посаді головного спеціаліста відділу наукового забезпечення галузі та обліку рибогосподарських водних об’єктів Управління організації рибальства, аквакультури та наукового забезпечення галузі.

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook