Магістри ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» успішно захистили кваліфікаційні роботи

20 грудня 2021 року
      14 грудня відповідно до наказу ректора відбувся прилюдний захист магістерських кваліфікаційних робіт студентами ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» спеціальності 201 – агрономія агробіологічного факультету. 

     Захист відбувався перед екзаменаційною комісією: професор Анатолій Балаєв (голова), професор Оксана Тонха (декан агробіологічного факультету), професор Анатолій Бикін (гарант ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві»), професор Світлана Кохан (завідувач кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі).

    Майбутні фахівці представили дуже цікаві роботи неординарного та інноваційного характеру. Тематика була дуже цікава і різноманітна, відрізнялась актуальністю відповідно до реалій сучасного агровиробництва. До прикладу, Максим Ковальчук, магістр який став переможцем Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Здоров’я поля», науково обгрунтував формування просторової неоднорідності грунтового покриву. Андрій Байба, який виконував комплексну роботу і Євген Тертишник, представити результати апробування позакореневих обробок рослин за допомогою безпілотних систем.

   Значна частина робіт була присвячена моделюванню азотного живлення сільськогосподарських культур за умов диференційованого внесення добрив. Це доводили Ярослав Сологуб, Олександр Мартинюк, Антон Рудь, Владислав Гайдук, Владислав Короб. Доцільність диференційованого позакореневого підживлення схелатованими добривами підтвердили Юлія Дудник, Анна Кудря та Анастасія Литвин. Окремо слід відмітити, роботу Максима Якимовича, яка була присвячена адаптації спектрометра AgroCares до використання у агросекторі України з метою досліджень якості грунтів.

     Роботи викликали жваву дискусію не лише у членів екзаменаційної комісії, а й у присутніх викладачів та студентів. Здобувачі ОС «Магістр» ґрунтовно відповідали на цікаві запитання, демонструючи високий рівень професійної підготовки.
     У підсумку, екзаменаційна комісія відзначила високий рівень підготовки магістерських кваліфікаційних робіт студентів та їх професійних знань, що є результатом злагодженої роботи, наполегливості і відповідальності студентів та їх керівників.

 

  Вітаємо всіх наших випускників із успішним захистом! Бажаємо всім звершення мрій і сподівань як у професійному так і у особистому житті! І пам’ятайте, що ми завжди чекаємо на Вас у стінах нашої Alma Mater!

 

Ігор Бордюжа,
асистент кафедри агрохімії та якості
продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook