Гостьові лекції на кафедрі технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві – не випадковість, а чітке виконання плану!

9 грудня 2021 року
     Прагнення до ознайомлення з інноваціями, досягненнями в науці, агробізнесі в галузі тваринництва, зокрема промислового свинарства завжди притаманна студентам провідного факультету тваринництва та водних біоресурсів славетного НУБіП України. 
     На кафедрі технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві план проведення гостьових лекцій із залученням провідних науковців галузі тваринництва, представників комерційних установ та лідерів агробізнесу затверджується на планових засіданнях кафедри щосеместрово і виконується НПП на всі 100%.
     Плідна співпраця «науки-освіти-виробництва» створює можливість всебічного розвитку студентам, що наочно демонструє навчання в умовах лідера аграрної науки та освіти НУБіП України та його структурних підрозділах. Сучасному, провідному фахівцю з технології виробництва і переробки продукції тваринництва потрібно постійно бути у вирі інновацій, наукового прогресу та досягнень бізнесу шляхом навчання та, безперечно, отримання додаткової інформації з інших джерел, зокрема від проведення гостьових стрім-лекцій, адже отримана інформація на подібних заняттях долучатиме їх – майбутніх фахівців до реалій сьогодення виробництва, інформувати про існуючих роботодавців та місць практики!
     Достатньо вагома частка гостьових лекцій на кафедрі, присвячена національній галузі тваринництва – свинарству, адже за споживанням м’ясних продуктів – друге місце належить саме свинині.
     В рамках вивчення дисципліни «Технологія виробництва продукції свинарства» для студентів 3 курсу СТН була проведена лекція на тему «Технологія годівлі свиноматок», у якості лектора був запрошений провідний фахівець всесвітньовідомої компанії з виробництва обладнання для свинарства «Schauer» (Австрія) – Віктор Андрійченко, який представив сучасну, цікаву та фахову стрім-лекцію на вищезгадану тему. Цікавим було і перегляд відеоматеріалів із вказаної тематики з фаховими коментарями, шановного пана Віктора. Не може не тішити й активна позиція студентів, які задавали чималу кількість компетентних питань, отримуючи ґрунтовні відповіді.
     Цікавим продовженням курсу стрім-лекцій з дисципліни «Технологія виробництва продукції свинарства» став виступ лектора, керівника проєкту «Топігс Норсвін» в Україні – Владислава Кочмара. Владислав ознайомив студентів 4 курсу ОС «Бакалавр» з інноваційною компанією «Топігс Норсвін» (Нідерланди, Норвегія, Австрія), генетичними продуктами лідера світового свинарства. Цікавим та змістовним був виступ лектора, продемонстровані відеоматеріали з реальних підприємств з виробництва свинини за використання тварин зазначеної компанії, які яскраво підтвердили високі продуктивні ознаки свиней. Владислав Кочмар зауважив, що галузь свинарства в Україні потребує молодих фахівців зі спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», зокрема свинарства з інноваційним мисленням та бажанням активно працювати над засадами відродження національної галузі за використання ресурсу всесвітньовідомої генетичної компанії «Топігс Норсвін» і запросив студентство на стажування у провідні господарства України та Європи.
     Такий формат лекцій і знайомства студентства з новаціями у свинарстві в рамках як очного, так і дистанційного навчання потрібний і надає можливості підвищити професійний рівень і студентства, і викладачів, адже час затрачений на навчання – не витрачений, а примножений!
     Студентство та колектив кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві щиро вдячні лекторам за цікаві та інформативні лекції, бажаємо колективам компаній вдалих проєктів та успіхів!
     Далі більше…
 
Вадим Лихач,

в.о. завідувача кафедри 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook