Відбулось засідання Міжнародної ради AgriMBA ICA

20 серпня 2021 року
факультет аграрного менеджменту

На початку нового 2021-22 навчального року відбулось засідання Міжнародної ради AgriMBA ICA, що відповідає за координацію та функціонування Міжнародних магістерських програм AGRIMBA в університетах партнерах. Підготовка студентів за програмою МВА на факультеті аграрного менеджменту в НУБіП України започаткована з 2002 року і має сертифікат Міжнародної акредитації Міжнародної ради AgriMBA ICA, членом якої є НУБіП України. Статус міжнародно-акредитованої програми дозволяє студентам програми МВА факультету аграрного менеджменту при виконанні певних вимог отримувати не тільки диплом НУБіП України, а і міжнародний диплом МВА.

В роботі засідання Міжнародної Ради AgriMBA ICA взяла участь доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Олена Ковтун, яка є членом цієї ради. Нині до Міжнародної ради входять представники 25 університетів з 15 країн. Україну в цій організації представляє ексклюзивно Національний університет біоресурсів і природокористування України.

Під час засідання представники кожного університету-члену Міжнародної мережі AGRIMBA звітували за попередній рік, а також у співпраці з університетами партнерами були розглянуті та затверджені операційні плани на наступний рік.

 

  

На засіданні також було заслухано звіт за попередній період та оголошено, що Prof. Dr. Peter Bielik, чинний голова Міжнародної ради AGRIMBA, закінчує свою каденцію і на поточному засіданні було оголошено пропозицію про обрання на цю посаду Prof. Dr. Elena Horska, декана факультету екоономіки та менеджменту Словацького аграрного університету.

Також значна увага була приділена питанням макисмального використання онлайн можливостей для залучення професорів з університетів-партнерів до викладання студентам усіх університетів-партнерів.

  

Значна увага була також приділена обговоренням робочих питань по функціонуванню журналу APSTRACT

  

  

У нашому університеті, зокрема на факультеті аграрного менеджменту, підготовка студентів-магістрів з видачею подвійних дипломів за міжнародною магістерською програмою «Адміністративний менеджмент» (що має міжнародну акредитацію Міжнародної ради AGRIMBA ICA) розпочалася у 2002 році. А міжнародну акредитацію ця магістерська програма в НУБіП проходила вже тричі – у тому ж таки 2002 (у м. Варшава, Польща), у 2008 році (у м. Загреб, Хорватія), 2018 (м.Варшава, Польща).

Обов’язковою вимогою для успішного проходження акредитації є міжнародна компонента даної програми, яка, в тому числі, полягає у тому, що лектори з університетів-партнерів відвідують з гостьовими лекціями та беруть безпосередню участь в навчальному процесі студентів програми МВА.

У зв'язку з певними викликами цього року, на засіданні ради було рекомендовано залучати лекторів з університетів-партнерів до включення онлайн а також про переведення процедур акредитації до онлайн формату.
Довідково: НУБіП є членом Асоціації ІСА (Асоціація університетів наук про життя, до складу якої входять 60 провідних університетів Європи). ІСА має постійно діючі комітети, одним з яких є AGRIMBA. Міжнародна рада AGRIMBA має свій Міжнародний журнал APSTRACT (ISSN : 1789-221X, electronic version: ISSN 1789-7874). В Україні тільки НУБіП України має єдину програму «Адміністративний менеджмент», що акредитована ICA та AGRIMBA.
Університети-партнери: Вагенінген Університет (Нідерланди), Чеський університет наук про життя (м.Прага), Варшавський університет наук про життя (Польща), Університет м.Загреб (Хорватія), Словацький аграрний університет м.Нітра, Дебрецен Університет (Угорщина), Університет Хохенхайм (Німеччина) та ін.


Анатолій Остапчук, декан факультету

аграрного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook