До Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок кафедра ТІДП провела виховний захід

25 листопада 2021 року

 

Щорічна статистика засвідчує, що в Україні близько 10 000 жінок гине від домашнього насильства. А у всьому світі від нього потерпає більше жінок, ніж від пограбувань та в автомобільних катастрофах разом узятих. Тому 25 листопада 2021 року Світлана Авраменко провела вебінар, присвячений Міжнародному дню боротьбі за ліквідацію насильства щодо жінок. Цей день є символом світового визнання проблеми гендерного насилля. Крім цього, саме сьогодні розпочинається акція: «16 днів проти насильства».

 

Загалом майбутні юристи почули, що розрізняють такі види насильства як: фізичне, сексуальне, фінансове, моральне. Символом проти всіх форм насильства над жінками є біла стрічка.

Жінки по всьому світу стають жертвами зґвалтувань та зазнають побутового насилля, до того ж, масштаби та істинна природа його нерідко приховані.

 

Дуже важливо, щоб кожен з нас усвідомив, що насилля проти жінки – це не міф, а реальна проблема, від якої навіть сьогодні, у XXI сторіччі, потерпають українські жінки. Б’є не значить любить – це основне твердження має з самого дитинства запам’ятати кожна дівчинка.

 

В Україні працюють центри допомоги жертвам домашнього насильства, проте, допомагають лише тим, хто просить про допомогу. Тому визнання, усвідомлення вчинення насильства є важливим елементом у попередженні вчинення нових випадків.

 

Світлана Авраменко,

асистентка кафедри теорії та історії держави і права, адвокатка

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook