Наукова рада механіко-технологічного факультету розпочала свою роботу

20 листопада 2021, 17:18
     Високий рівень наукової активності та орієнтованість на досягнення практичних результатів у галузевій науці – один з головних пріоритетів у діяльності механіко-технологічного факультету. Науково-педагогічні працівники факультету ясно усвідомлюють, що отримання нових знань через наукові досягнення, розробки, проєкти, конструкторські рішення, наукоємний консалтинг є надважливою запорукою розвитку науки та вищої освіти. 

    Саме на такій основі розпочала свою діяльність наукова рада механіко-технологічного факультету, створена наказом ректора Університету Станіслава Ніколаєнка № 1144 від 25.10.21 року. До складу наукової ради ввійшли провідні вчені факультету, завідувачі кафедр, гаранти освітньо-наукових програм.
     Своє перше засідання наукова рада провела 11 листопада 2021 року в дистанційній формі. Головним питанням порядку денного був розгляд наукових монографій, підготовлених за результатами науково-дослідних робіт, що виконуються на кафедрах факультету.
     На засіданні були розглянуті монографії «Синтез робочих органів картоплезбиральних машин» (автор – к.т.н., доцент Смолінський С.В.), «Вплив КВЧ-опромінювання нетеплової інтенсивності на біологічні об’єкти» (автори – к.т.н., професор Войтюк Д.Г., к.т.н., доцент Човнюк Ю.В., к.т.н., доцент Гуменюк Ю.О., к.т.н., доцент Сівак І.М.), «Теоретичне обґрунтування об’єктів і засобів діагностування при їх сертифікації» (автор – д.т.н., професор Войтюк В.Д.), «Synthesis of wear of working surfaces of tillage tools» (автор – к.т.н., доцент Бондарєв С.І.), «Methodological aspects implementation by the state of european requirements in the field of motor transport» (автори – к.т.н., доцент Савченко Л.А., к.пед.н., доц. Колосок І.О.), «Розрахунок обладнання для отримання біопаливних гранул і брикетів» (автори – к.т.н., доцент Єременко О.І., д.т.н., професор Поліщук В.М., д.т.н., професор Шворов С.А., к.т.н., ст. викладач Скібчик В.І.).

     Не зважаючи на здорову атмосферу у колективі та корпоративну взаємоповагу, кожна монографія була відзначена об’єктивною та «прискіпливою» оцінкою експертної комісії, рецензентів та членів наукової ради факультету. Зокрема, голова наукової ради, декан факультету Вячеслав Братішко, нагадав про традиційно високі вимоги до якості публікацій результатів наукових досліджень, що панують на механіко-технологічному факультеті вже багато років, і є однією з візитівок факультету. Саме тому, два з шістьох рукописів були відправленні на дооформлення та доопрацювання.
     Наступне питання засідання наукової ради факультету було присвячене діяльності аспірантів. Декан факультету Вячеслав Братішко наголосив на критично важливому питанні кадрової політики та підготовки кадрів вищої кваліфікації для вітчизняної науки в цілому та механіко-технологічного факультету зокрема.

     Науковою радою були затверджені теми дисертаційних досліджень молодих науковців – аспірантів першого року навчання – та надано рекомендації щодо затвердження їх наукових керівників.


Вячеслав Мацюк,
заступник декана механіко-технологічного факультету з наукової роботи

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook