Завершальні акорди виробничої практики магістрантів механіко-технологічного факультету

14 листопада 2021 року
    Останнім часом аграрні компанії, почали вести політику своєї діяльності із свідомим залученням до практичного навчання студентів закладів вищої освіти, відповідних профілів. Це й не дивно, адже менеджмент кожної організації піклується про якісний кадровий потенціал, і тільки, залучивши майбутніх випускників до практичного опанування знань, у своїй структурі - можна отримати кваліфікованих фахівців. З іншої сторони, безпосередня участь у виробничому процесі, зокрема, у технологічних лініях провідних господарств та компаній аграрного сектору, фокусує закріплення професійних знань магістрантів, у сфері обраної спеціальності. Крім того, практичні навики, майбутніх магістрів, являються вагомою складовою навчального процесу і слугують інструментом підвищення результативності розробок, які обгрунтовуються студентами в кваліфікаційних магістерських роботах та на перших кроках дослідництва.

   12 листопада 2021 року завершився період виробничої практики, у магістрантів другого року навчання, механіко-технологічного факультету. В рамках обраної і затвердженої тематики, згідно програми практики, студенти провели ряд досліджень і перевірок теоретичної інформації, яка лягла в основу їхніх магістерських кваліфікаційних робіт. Звичайно, достовірність отриманої інформації і рівень виробничого досвіду, завжди, корелюють з можливостями, потужностями та політикою підприємства, обраного у якості бази практичного навчання. Тому, вибір баз практичного навчання студентів, завжди потребує зважених підходів, зокрема, в партнерстві бізнесу з освітнім середовищем. І така співпраця є. На механіко-технологічному факультеті, під головуванням генерального директора ТОВ «Кун-Україна», Асада Лапша, потужно розгорнула діяльність, рада роботодавців, до якої входять представники 33 компаній, асоціацій та департаментів країни. За підтримки роботодавців, студенти набули практичного досвіду у наступних провідних організаціях: ТОВ «Агросленд», ТОВ «Хавестер», ТОВ «Кун-Україна», ТОВ «Грозбер Україна», ТОВ «Агроконтинент Україна», ТОВ «Лан», ТОВ «Механозбиральний універсальний завод», ТОВ «Спрейагро», ТОВ «Фендагро», ТОВ «Тех-фармінг», ТОВ «Хегельман Транспорте Юкрейн», Державна служба України з безпеки на транспорті, ТОВ «Босна ЕлДжі» та ін. Практиканти взяли участь у процесах збирання урожаю, обробітку грунту, вузлового обслуговування техніки, посіву культур та логістичної діяльності.

   Механіко-технологічний факультет висловлює подяку представникам ради роботодавців, за допомогу у забезпеченні якості практичного навчання магістрантів та за активне партнерство в освітній діяльності.
   Бажаємо студентам магістратури, вдалого висвітлення отриманих результатів на постерній конференції та позитивного захисту магістерських кваліфікаційних робіт перед екзаменаційною комісією.


Ігор Сівак, заступник декана механіко-технологічного факультету
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook