Що поєднує День Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України?

16 жовтня 2021 року
    Під таким гаслом відбулася зустріч куратора Семенко Лариси куратора 2 курсу 4 групи на кафедрі агрохімії та якості продукції рослинництва ім.. О.І.Душечкіна. В зв’язку з навчанням online була створена zoom-конференція.  
   Підчас дискусії студенти познайомились з історією виникнення сьогоднішнього дня яке об’єднує величні свята. Ознайомились з зародженням Української традиція вшанування Покрови. Згідно історичних записів на Запорозькій Січі це свято було одне з найголовніших. Цього дня відбувалися ради, де вибирали кошового та старшину. А січові церкви зводили передусім на честь Покрови Пресвятої Богородиці. У XX ст. традицію пошанування Покрови як опікунки українського війська перейняла Українська повстанська армія.  Тому  14 жовтня 1942 року вважається символічним днем  її  постання. Так  ухвалила  Українська  головна  визвольна  рада  30  травня  1947-го.
    Отже, свято Пресвятої Богородиці яка в усі часи вважалась заступницею народу України, покровителькою українських козаків та військових, які боронили нашу рідну землю від ворогів.

     Дівчата привітали хлопців та побажали їм щастя, здоров’я, наснаги у відродженні кращих національних традицій, плідної праці на благо народу, задля розквіту України.

Ніна Бикіна,
доцент кафедри агрохімії та якості
продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook