ОБМІН ДОСВІДОМ: СПІВПРАЦЯ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ НУБіП УКРАЇНИ ТА УНІВЕРСИТЕТУ ПРИКЛАДНИХ НАУК АНГАЛЬТД
В рамках співпраці Національного університету біоресурсів і природокористування України та Університету прикладних наук Ангальтд (Німеччина) на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК гостинно приймали студента магістратури Ritter Tobias. Студент Tobias навчається в Університеті прикладних наук Ангальтд (Німеччина) на магістерському курсі харчових продуктів та агробізнесу. В даний момент працює над магістерською роботою на тему: "Україна, як ринок споживачів німецьких продуктів харчування. Ризики та можливості". Ritter Tobias досліджує: чого хочуть і потребують українські споживачі, аналізує можливості та ризики.
Для дослідження сенсорного аналізу дієтичних хлібобулочних виробів для спеціального дієтичного споживання, в стінах лабораторій кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів було представлено зразки хлібців німецького виробництва: оригінальні та з пониженим вмістом вуглеводів.
Спочатку провели сенсорну оцінку зовнішнього вигляду зразків, їх форми, кольору та запаху. На завершальному етапі охарактеризували смакові відчуття від досліджуваних продуктів — смак та консистенцію.
Викладачі та студенти активно приймали участь в обговорені зразків, кожен висловив свою думку. В результаті дегустації всі дослідні зразки знайшли свого споживача!!!
В завершені Ritter Tobias висловив слова подяки, що має можливість проводити дослідження в стінах НУБіП України. Побажав студентам активно приймати участь в програмах обміну Еразмус+.
Олена Очколяс
доцент кафедри технології м’ясних,
рибних та морепродуктів