Стипендії Фонду Конрада Аденауера для навчання в Німеччині

5 лютого 2021 року

   Незважаючи на актуальні виклики, пов’язані з пандемією, Фонд Конрада Аденауера хоче й надалі підтримувати талановитих молодих людей із інших країн і робити таким чином внесок у міжнародний обмін. У зв’язку з цим ми надаємо підтримку для навчання на магістратурі та в докторантурі в Німеччині! Кінцевий термін подання аплікаційного пакету документів: 28 лютого 2021 року. Остаточний відбір кандидатів відбудеться цього року передусім у форматі онлайн. 

Яка підтримка надається?

  Фонд Конрада Аденауера надає підтримку для навчання іноземців у вищих навчальних закладах Федеративної Республіки Німеччина. Завдяки такому сприянню молоді люди мають можливість здобути диплом вищого навчального закладу ФРН (магістерська стипендія) або ступінь доктора наук (написання та захист дисертації) й поглибити свої фахові знання. Таким чином ФКА хоче зробити внесок у підвищення кваліфікації молодих науковців, очікуючи, що згодом на своїй Батьківщині стипендіати зможуть взяти на себе відповідальність за розвиток держави та суспільства, зокрема - у політиці та публічному управлінні, науці та економіці, мас-медіа та культурі, а також у міжнародних організаціях.

Хто може претендувати на надання сприяння?

  Подавати заявки можуть студенти всіх наукових дисциплін, які найпізніше станом на червень 2021 року закінчать щонайменше чотири курси вищого навчального закладу. Підтримка не надається лікарям, стоматологам і ветеринарам, а також студентам вищих професійних закладів. Кандидати також повинні відповідати таким критеріям:

  • дуже добрі результати навчання в школі та у вищому навчальному закладі
  • добре знання німецької мови (B2 / середній рівень)    політична або громадська активність (наприклад, у партіях, громадських організаціях, церквах, соціальних закладах тощо)
  • максимальний вік: 30 років на момент подання заявки


   Надання стипендії розпочинатися з зимового семестру 2021-2022 року або з літнього семестру 2022 року. Тому рекомендуємо також студентам, котрі зараз закінчують третій рік бакалаврату та мають намір вступати на магістратуру наступного року, подавати документи вже зараз. Вступати до німецького вищого навчального закладу Ви зможете і після того, як Вам буде погоджено надання стипендії, якщо Ви повідомите нас у заяві про те, на яку магістерську програму або захист якої дисертації Ви хочете отримати стипендію.

 

Заява

   Якщо ви зацікавилися цією можливістю, рекомендуємо Вам уважно ознайомитися з веб-сторінкою про підтримку іноземних студентів (нім. мовою). Там ви знайдете всю необхідну інформацію щодо процесу подання документів та відбору стипендіатів, умови стипендії та Список найпоширеніших питань (нім. мовою). Для подання аплікації надішліть нам, будь ласка, повністю заповнену та підписану анкету (нім. мовою) та всі документи, перелічені у Огляді аплікаційних документів (нім. мовою). Просимо також заповнити та підписати згоду на обробку Ваших персональних даних, без якої ми не зможемо опрацьовувати Ваші документи.

 

Кінцевий термін подання документів: 28 лютого 2021 року! Після першого ознайомлення з документами відібрані кандидати будуть запрошені на співбесіду в онлайн-форматі, що відбудеться орієнтовно наприкінці квітня 2021 року.

Пакет документів має бути надісланий у електронному та паперовому форматах:

на електронну адресу: [email protected]
на поштову адресу:
Представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні

вул. Академіка Богомольця, 5, офіс 1

01024, Київ, Україна

У разі виникнення запитань надсилайте їх, будь ласка, електронною поштою на адресу: [email protected].

 

БІЛЬШЕ ДЕТАЛЕЙ ТУТ https://www.kas.de/uk/web/ukraine/einzeltitel/-/content/stipendii-fondu-konrada-adenauera-dla-navcanna-v-nimeccini?fbclid=IwAR3vQgAS09nJBa5xi-1iWkhPS8LDuaL3D9vBOc7DwLwx4J4qcEgwk7buN1s

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook