Співробітництво з Міністерством цифрової трансформації України для розвитку інновацій

26 січня 2021 року
     За ініціативи ННІ неперервної освіти і туризму з метою активізації інноваційної діяльності в НУБіП України 19 січня 2021 р. відбулась зустріч із пані Валерією Іонан, заступницею Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції в онлайн- форматі.

     В рамках підписаного меморандуму про співробітництво між Міністерством цифрової трансформації України і НУБіП України ННІ неперервної освіти і туризму виступив організатором і координатором зустрічі з Валерією Іонан, заступницею Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції. Оскільки в ННІ неперервної освіти і туризму здійснюється підготовка магістрів з управління інноваційною діяльністю, актуальними є питання втілення креативних ідей та їх впровадження у виробництво.

     Валерія Іонан представила можливості для розвитку власного бізнесу на основі онлайн-платформи для підприємців Дія. Бізнес: https://business.diia.gov.ua, надавши можливість розмістити інноваційні ідеї НУБіП у розділі «Стартапи». Розглянула можливості структурованого в єдиний каталог посилання на міжнародні гранти і програми підтримки від держави, корисні шаблони і ще багато чого цікавого. Громадянам, що вже займаються підприємництвом або лише планують відкрити власну справу, буде корисно дізнатися на сайті: як підготуватись до старту бізнесу; де навчатися та отримувати консультації; де отримати фінансову підтримку для бізнесу від держави або міжнародних програм; як знайти інвесторів і партнерів; більше про програми для жіночого підприємництва; банківські програми підтримки для різних видів бізнесу; як використовувати державні онлайн-сервіси для ведення бізнесу, зазначила Валерія Іонан.

     В ході зустрічі відбулись пітчі проектів. Віталій Пилипович Лисенко, завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І. Мартиненка, обґрунтував системи автоматизації, які розробляються на кафедрі, зокрема, що стосуються біотехнічних об’єктів, які реалізуються на основі використання інтелектуальних алгоритмів.
     Презентували свої стартап проекти випускники Стартап школи НУБіП України, які були відібрані попередньо. Серед представлених були такі стартап проєкти: Strub – мобільний додаток для ремонту Пундика Кирила; B-ekspres – експрес контроль вмісту мікотоксинів Максим Прилуцький, Таран Оксана; HEALTHY MAGNETS – оздоровчі магніти Андрієвської Тетяни; ComVe-вулик, проект набуде повної модернізації та стане більш простим у використанні та захисті бджіл, з використанням мобільного додатку Микити Война-Кім; FlyLab – повний аналіз грунту за допомогою безпілотників Пундика Микити, e-Gov термінал Степанова Олексія, Пронішиної Катерини.

     В ході виступів Валерія Іонан задавала запитання, акцентувала увагу на сучасних тенденціях представлених стартап проектів. Приймали участь в обговоренні начальник наукової частини Володимир Отченашко, директор ННІ неперервної освіти і туризму Олена Ковальова, директор наукового парку «СПЯЖ» НУБіП Віктор Теслюк і керівник Стартап школи Ольга Витвицька.
     Наступним етапом є запланована зустріч стартаперів в Міністерстві цифрової трансформації.

Успішної реалізації стартап проектів!!!

Катерина Обиход,
асистент кафедри публічного управління
та менеджменту інноваційної діяльності

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook