Розробка програм навчальних курсів дистанційного навчання для Всеукраїнського мережевого бізнес-інкубатора на завершальному етапі

18 грудня 2020 року
     15 грудня 2020 року під головуванням Шинкарук Лідії Василівни, завідувачки кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту в онлайн-режимі відбулася зустріч робочих груп (працівників кафедр) Національного університету біоресурсів і природокористування України по обговоренню завершального етапу бізнес проєктів для Українського державного фонду підтримки фермерських господарств в рамках створення Всеукраїнського мережевого бізнес-інкубатора.

     У листопаді 2019 року Український державний фонд підтримки фермерських господарств оголосив конкурс щодо створення Всеукраїнського мережевого бізнес-інкубатору для диверсифікації сільськогосподарського виробництва і розвитку кооперації у сільській місцевості. Університет прийняв участь в конкурсі та став розробником програм навчальних курсів з запропонованих проектів. Керівником було затверджено завідувачку кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, доктора економічних наук, професора, члена-кореспондента Національної академії наук України Шинкарук Лідію Василівну, завдяки якій було пророблено чималу роботу по організації та створенню проєктів. Протягом переходу на нову форму роботи – дистанційну – наш університет активно продовжував працювати й розробляти необхідні проекти.

 

     На останній зустрічі, 15 грудня, було представлено вже кінцеві варіанти групових проектів, які виконувались в рамках міжфакультетських робочих груп. Серед учасників хочеться подякувати за високий рівень підготовки проектів деканам та завідувачам кафедр, а саме: декану факультету тваринництва та водних біоресурсів - Кондратюку Вадиму Миколайовичу, декану агробіологічного факультету - Тонхі Оксані Леонідівні, декану факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Баль-Приліпко Ларисі Вацлавівні, завідувачу кафедри овочівництва і закритого ґрунту Федосію Івану Олексійовичу, завідувачу кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Семиренка Мазуру Борису Миколайовичу, завідувачу кафедри технології виробництва молока та м’яса Угнівенку Анатолію Миколайовичу, завідувачу кафедри готельно-ресторанного бізнесу, туризму і консалтингу Басюк Дар’ї Іванівні та завідувачу кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Лихачу Вадиму Ярославовичу.

 

     Варто відмітити ґрунтовний підхід до розробки технологічної частини проекту професора кафедри технологій виробництва молока та м’яса Костенка Василя Івановича, професора кафедри інформаційних систем Швиденка Михайла Зіновійовича, доцента кафедри конярства і бджільництва Головецького Ігоря Івановича, доцента кафедри аквакультури Коваленка Василя Олександровича, професора кафедри садівництва ім.проф. В.Л. Симиренка Меженського Володимира Миколайовича.

 

     На особливу увагу заслуговує кретивний підхід голови проектної групи Лідії Василівни Шинкарук до розробки частини з бізнес-проектування в кожному з проектів. А також викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Дєліні Марина Миколаївна, Власенко Тетяна Олексіївна, Свердан Михайло Михайлович та Суханова Алла Валеріївна, підготували ґрунтовні економічні частини по кожному навчальному курсу.

 

 

     Міжфакультетськими робочими групам розроблено наступні проєкти:
1. Виробництво зерняткових фруктів (яблука) 
2. Розведення великої рогатої худоби (молочне скотарство) 
3. Створення фермерських господарств 
4. Управління проектами 
5. Вирощування грибів 
6. Органічне виробництво (полуниця) 
7. Переробка продукції тваринництва 
8. Бджільництво 
9. Розведення великої рогатої худоби (м`ясо) 
10. Розведення риби 
11. Сироваріння 
12. Розведення свиней, збут готової продукції 
13. Сільський туризм 
14. Послуги у сфері комп`ютерної технології

     Всі проєкти успішно виконані та надіслані керівнику Українського державного фонду підтримки фермерських господарств для розміщення на сайті фонду та експертній комісії НУБіП України для експертного висновку.

     В найближчий час буде розпочато роботу курсів дистанційного навчання за проєктом «Створення Всеукраїнського мережевого бізнес-інкубатора Українського державного фонду підтримки фермерських господарств» для диверсифікації сільськогосподарського виробництва і розвитку кооперації у сільській місцевості», які допоможуть реалізувати власні проєкти в життя та стати переможцем конкурсу проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.


Шинкарук Л.В.,
завідувачка кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Дєліні М.М.,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook