Зимовий цикл екскурсій для учнів Голосіївського ліцею № 241 юридичним факультетом розпочато

18 січня 2020 року
     Проблема вибору людиною професії адекватної її здібностям, схильностям і яка б відповідала її об’єктивним можливостям, є дуже важливою як в житті кожного, так і країни в цілому.

     На сьогодні юриспруденція є однією із затребуваних на ринку праці, а кваліфіковані кадри за цією спеціальністю знайти складно, особливо в земельній сфері. Професія юриста є не тільки цікавою, а й надзвичайно відповідальною. Адже юрист – це професіонал, який стоїть на сторожі закону, захищає інтереси громадян, які звернулися до нього за правовою допомогою. Тому учням Голосіївського ліцею № 241 (десятих, одинадцятих класів) юридичний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України запропонував доторкнутися до царини практичної складової цієї професії. Доцентом кафедри теорії та історії держави і права Іриною Єрмоленко організовано цикл екскурсій до Національного банку України (15 січня), Верховної Ради України (21 січня), Конституційного Суду України (24 січня).

     Так, 15 січня 2020 р. у рамках програми з профорієнтаційної роботи, Ірина Єрмоленко разом з учнями 11-А та 10-В класів Голосіївського ліцею № 241 здійснили екскурсію до Національного банку України – центрального банку нашої держави, в основу діяльності якого покладено такі цінності як патріотизм, професійність, прозорість, порядність, партнерство.

     Дивовижний дизайн приміщення справив надзвичайне враження на учнів, адже в ньому поєднується північноіталійська готика та раннє флорентійське Відродження. Та найбільшу зацікавленість викликав Музей грошей, де учні дізналися якою була перша гривня, коли гроші перетворилися на мистецтво, як виглядають пам’ятні монети України та грошові банкноти народів світу.

     У кінці екскурсії учням запропонували пограти в гру та долучитися до заходу, який проходив саме цього дня «День музейного селфі». Усім бажаючим було роздано завдання, суть якого полягала в тому, щоб зробити селфі біля вказаного експонату у листівці та опублікувати його в соцмережах із хештегами: # Музейгрошей, # MuseumSelfie. Після успішного виконання завдання кожен учасник отримав пам’ятні подарунки: наклейки та значок у формі першої гривні.

    Екскурсія пройшла в активній і дружній атмосфері, учні проявили неабияку зацікавленість і щиро подякували за надану можливість збагатити свої знання з історії центробанку та грошової одиниці нашої держави.

Олена Яра,

декан юридичного факультету
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook