Постерна конференція у ННІ лісового і садово-паркового господарства: підбито підсумки досліджень магістрів

1 грудня 2019 року
     28 листопада 2019 року студенти магістратури ННІ лісового і садово-паркового господарства успішно відзвітували на постерній конференції, яка завершувала цикл таких заходів в НУБіП України. У конференції, крім власне магістрів та їхніх керівників, взяли участь завідувачі випускових кафедр, дирекція ННІ, а також провідні вчені інституту. Крім того, на конференцію завітала заступник начальника навчального відділу з магістерських програм Олена Колеснікова.

     Під час презентації своїх досліджень магістри надали фахові обґрунтування своїх праць, продемонстрували чітке визначення мети, завдань своїх робіт, наукові підходи і методи досліджень, добре сформульовані висновки. Тематика робіт охоплює широке коло питань. Так, магістри спеціальності «Деревообробні та меблеві технології» представили результати досліджень напрямів підвищення біостійкості деревини, можливості модернізації стільниць кухонних меблів, покращення технології оздоблення сходів, вогнезахист деревини покриттями на основі органічних та неорганічних речовин, обґрунтування можливостей використання термомодифікованої деревини у виготовленні садових меблів, автоматизації акустичного методу контролю фізико-механічних параметрів фанери. 

     Оцінку надзвичайно яскравих постерів магістрів спеціальності «Садово-паркове господарство» здійснювала незалежно сформована комісія учасників конференції, які задавали магістрам багато питань, що допомогали повністю розкрити тему досліджень кожного випускника. А теми були найрізноманітніші: проекти створення нових, реконструкція вже існуючих об’єктів садово-паркового мистецтва, технологій вирощування декоративного садивного матеріалу і багато інших, не менш цікавих. Варто відзначити, що захід відбувався в дружній та невимушеній атмосфері.

     Магістри спеціальності «Лісове господарство» презентували результати досліджень можливості використання природного поновлення у лісовідновленні головних лісотвірних деревних видів України, хвороб лісу та заходів боротьби з ними, шляхи оптимізації видового складу деревних рослин з урахуванням змін клімату, особливостей лісовідновлення і лісорозведення у різних кліматичних зонах України, аналізу та удосконалення різних методів обліку деревини, структури депонованого вуглецю в лісових насадженнях, зокрема, парку-пам'ятки садово-паркового господарства загальнодержавного значення «Феофанія», стану та удосконалення ведення мисливського господарства, технології створення захисних лісових насаджень

     Присутні на конференції викладачі й студенти мали змогу переконатися у високому науковому рівні більшості виконаних робіт та їх практичній цінності. Без сумніву, отриманий на конференції досвід сприятиме не тільки успішному захисту магістерських кваліфікаційних робіт, а й допоможе підготуватися випускникам до їх самостійної фахової діяльності.

Петро Лакида

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook