Представлення НУБіП України та факультету харчових технологій на відкритті МАН у Вінницькій області

1 жовтня 2019 року
м. Вінниця, Вінницька обласна станція юних натуралістів

 

28 вересня 2019 р. у м. Вінниці відбулося відкриття роботи Вінницького територіального відділення Малої Академії наук України. У зібранні приймало участь представники Департаменту освіти та науки Вінницької облдержадміністрації, Вінницької міської ради, 22 районів Вінницької області, 4 міст: Бару, Козятина, Жмеринки та Ладижина, 14 загально-освітніх шкіл м. Вінниці, 24 наукових товариств учнів Вінницької області. Основний контингент учасників складали учні середніх шкіл, їх батьки та вчителі.

На 1 етапі зібрання відбулися виступи представників вищих навчальних закладів м. Вінниці, а саме технічного, медичного, педагогічного, аграрного, торгівельно-економічного, Донецького державного університету та Національного університету біоресурсів і природокористування України. Наш університет представляв д.т.н., професор Ігор Паламарчук, який очолює у Вінницькому осередку МАН секцію науково-технічної творчості.

 

У своєму виступі Ігор Паламарчук докладно представив структуру, основні здобутки та тенденції розвитку центрального аграрного навчального закладу України, що входить у 6 найкращих ВНЗ України та у 200 найкращих навчальних закладів світу. Особливу увагу у доповіді було приділено новим спеціальностям та навчально-освітнім програмам, за якими НУБіП отримав ліцензію на навчання, умовам вступу до ЗВО та підготовчих курсів, особливостям навчання та побуту студентів, широким можливостям, які надаються у НУБіП для проходження закордонної практики, обміну студентів між провідними ЗВО Європи, отримання подвійних дипломів. Як представник факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Ігор Паламарчук детально розповів про спеціальності та навчально-освітні програми, за якими провадиться навчання на факультеті, про функціонування аспірантури та докторантури, відкриття та успішну роботу спеціалізованої вченої ради за процесами, обладнанням та технологіями харчових, фармацевтичних та мікробіологічних виробництв, взагалі про розвиток науки на факультеті та в університеті у цілому. Зокрема, детально представлені перспективи розвитку таких програм підготовки студентів, як технологія продуктів харчування оздоровчого призначення; технологічна експертиза, якість та безпечність харчових продуктів; ресторанні технології на бакалавраті; а також нутріціологія у магістратурі. Представникам середніх закладів освіти Вінницької області була подана інформація про ефективність проходження консультаційно- підготовчих курсів на базі НУБіП України.

На 2 етапі зібрання близько 300 учнів-членів МАН були розподілені по 40 наукових секціях, на яких навчаються за такими напрямами як механіка, біологія, хімія, ботаніка, екологія, психологія, лісове господарство, агрономія, генетика, селекція, філологічні та технічні науки, приладобудування, фізика, математика тощо. Усі названі напрями можуть бути реалізовані при майбутньому навчанні у НУБіП України, що було доведено у своїй доповіді Ігорем Паламарчуком.


Після зібрання Ігор Паламарчук прийняв участь у обговоренні наданої інформації особисто із зацікавленими особами, зокрема, з директором Барського ліцею-інтернату, Людмилою Хілінською, з провідним викладачем Подільського ліцею по роботі з обдарованою молоддю, Ігорем Липовим, керівником відділу науково-технічної творчості школярів у м. Ладижині, Олександром Герасимовим, школярами Артемом та Максимом Кіпром, Олександром Андрійцем, Денисом Лапинським з м. Ладижина. За результатами бесіди були окреслені напрями більш тісної та плідної співпраці.

 

Ігор Паламарчук,

професор кафедри процесів і

обладнання переробки продукції АПК

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook