Марія Гудилко: у руках вихователя – наше майбутнє

23 серпня 2019 року

Коли я обирала заклад вищої освіти для вступу, саме НУБіП України привабив цікавою магістерською програмою та можливістю навчатися на кафедрі педагогіки за ОП «Педагогіка вищої школи». Працюю я вихователем закладу дошкільної освіти і хочу розповісти про свою роботу.

Чому саме вихователь? Посада це чи покликання? Вихователь – це педагог, робота якого триває не годину і не місяць, а довгі роки. Я повністю занурююся у свою роботу, живу нею. Найголовніше в цій професії те, що саме в дитячому садочку починається формування «маленької людини» як особистості, створюються умови для її всебічного розвитку. Можливо, наша праця з першого погляду здається непримітною, але насправді в руках вихователя – наше майбутнє.

Педагог, учитель, вихователь – довірена особа суспільства, якій ввіряють найдорожче і найцінніше – дітей, свою надію, своє майбутнє. Доля дітей в руках педагога, в його золотому серці, він має бути джерелом радісного пізнавального і морального зростання своїх вихованців. Жодна інша професія не ставить таких вимог до людини. Педагог зобов’язаний бути яскравою, неповторною особистістю, носієм загальнолюдських цінностей, глибоких і різноманітних знань, високої культури.

Саме ці якості прищеплюють студентам викладачі кафедри педагогіки НУБіП України. Особливим педагогом, який передав нам досвід виховання підростаючого покоління, став прикладом професіоналізму, працелюбності, системності і послідовності в роботі, уміє згуртувати колектив однодумців, як викладачів так і студентів є ректор університету, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України Ніколаєнко Станіслав Миколайович.

Слова вдячності хочеться висловити декану гуманітарно-педагогічного факультету, доктору філологічних наук, професору Василю Дмитровичу Шинкаруку. Його привітна посмішка і відкритість у спілкуванні із нами, згуртувала велику студентську сім’ю. Він завжди переймається життям студентів, їх радощами і невдачами, успіхами і досягненнями.

Завідувач кафедри педагогіки, доктор педагогічних наук, доцент Сопівник Руслан Васильович своїми енциклопедичними знаннями та вмінням привернути увагу аудиторії стимулює до наукового пошуку та творчого підходу до навчання.

Багато хто з студентів нашої групи вже працюють викладачами, вчителями, вихователями в закладах освіти, а отже, як колеги, ми надаємо дуже високу оцінку професійному рівню колективу кафедри педагогіки, висловлюємо щирі слова вдячності всім викладачам за відданість справі, професіоналізм, за створення унікальної атмосфери педагогічної взаємодії, довіри між викладачами і студентами, завдяки чому ми підвищуємо рівень своїх знань, отримуємо цінний педагогічний і науковий досвід.

Марія Гудилко, магістрант за спеціальністю
«Освітні, педагогічні науки» («Педагогіка вищої школи»)

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook