В університеті пройшла планова нарада з енергозбереження

16 серпня 2019 року
     Літо – пора гаряча: не встигли випустити бакалаврів та провести вступну кампанію 2019, а вже пора готуватися до нового навчального року, до початку якого лишилось якихось два тижні. Саме це та стан енергозбереження і розглядалися на сьогоднішній нараді.

     Розпочинаючи її роботу, ректор університету Станіслав Ніколаєнко зупинився на ситуації в університеті зокрема та українській освіті загалом. Приємно було почути, що кожного року в НУБіП освоюються більше 20 млн грн коштів капітальних вкладень. А є ще ж і благодійний фонд та інші позабюджетні джерела. Та, щоб вирішити старі, як світ, господарські питання, коштів забагато не буває, особливо коли врахувати обсяги і територію університету. При цьому слід пам’ятати: все буде добре, коли це добре ми зробимо власними руками.

     Аналіз витрат енергоресурсів за липень 2019 року в університеті був у центрі уваги першого проректора Ігоря Ібатулліна: мова йшла про витрати електроенергії, води і газу по всіх навчальних корпусах і гуртожитках студмістечка. Наводячи порівняльний аналіз, він назвав позитиви і недоліки, озвучив завдання за проектом «Енергоощадність» на найближчий час. Ігор Ібатуллін також спинився на ходові прийому документів в аспірантуру і докторантуру.

  

  

     Про стан підготовки гуртожитків до нового навчального року доповів директор студмістечка Сергій Стецюк. Він навів динаміку поселення за останні роки, інформував про ремонт кімнат, зокрема для першокурсників: ситуація суттєво краща, ніж у минулі роки. А також підкреслив те, що до ремонтних робіт активно підключилися факультети і ННІ, залучаючи благодійні кошти та студентські будівельні бригади.

     Про результати складання ЄВІ з іноземної мови, фахового випробування та зарахування вступників спеціальностей за ОС «Магістр», на які складали ЄВІ за 10 спеціальностями та 19 освітніми програмами, доповіла т.в.о. проректора з навчальної і виховної роботи Оксана Зазимко.

  

     Ішлося також про результати зарахування в магістратуру (станом на сьогодні на денну форму зараховано 940 осіб за бюджетом і 348 – за контрактом).
     Останнім питанням наради стала готовність до святкування державних свят – Дня прапора, Дня Незалежності і університетського Дня знань. Про заплановані заходи емоційно розповідав Станіслав Ніколаєнко, а нюанси уточнював директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський.

     Серед озвучених оголошень прозвучала готовність до великої серпневої вченої ради за участі завідувачів кафедр, яка пройде 28 серпня.

     Підсумовуючи, ректор підкреслив: потрібно турбуватися про студентів, зокрема першокурсників, з розумінням ставитися до потреб вчорашніх школярів; відверто спілкуватися з магістрами – вони повинні чітко визначитися, де і відколи працюватимуть за фахом; налагоджувати якісні навчальний процес та практичну підготовку на виробничих базах і міжнародні зв’язки із забезпеченням нових програм подвійного дипломування.

Валентин Обрамбальський

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook