З’явиться ще одна сучасна навчально-науково-виробнича лабораторія для технічних спеціальностей

1 серпня 2019 року

 Найближчим часом в університеті з’явиться ще одна сучасна навчально-науково-виробнича лабораторія для технічних спеціальностей. Це спільна ініціатива керівництва механіко-технологічного факультету та його випускників, які працюють зараз на відповідальних посадах в українському представництві компанії New Holland.

    New Holland зайвої реклами не потребує: техніка її виробництва працює на багатьох світу, в т.ч. і українських. Відповідно і потреба у кадрах, які її знатимуть і вмітимуть обслуговувати, зростає. І де ж їх готувати, як не в одному з найкращих вишів країни – НУБіП?

    На початковому етапі ми плануємо забезпечити лабораторії вузлами та агрегатами – складовими комбайнів і жаток тощо, щоб студенти могли зрозуміти їхній принцип дії, розповідає представник компанії Олександр Суханов. Днями він зустрівся з ректором Станіславом Ніколаєнком, презентуючи потенційний проект, реалізація якого має обопільний інтерес.

    Колишній випускник факультет механізації, нині Олександр будує успішну кар’єру в New Holland. Так само, як і чимало фахівців з дипломами нашого університету, - бізнес-менеджер в Україні та Молдові Станіслав Сторожук, Віталій Каплюк, Володимир Гратко та інші. Таку ж перспективу матимуть і нинішні агроінженери, певен завідувач кафедра сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Юрій Гуменюк. Спочатку проводилися виїзні семінари для викладачів та лекції для студентів, а далі настав час і для сучасної лабораторії, якою опікуватиметься наша кафедра. На її базі до занять залучатимуться і спеціалісти New Holland.

Валентин Обрамбальський

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook