Завершилась навчальна практика за геодезичною спеціалізацією майбутніх землевпорядників

17 липня 2019, 0:12

Липень місяць, а студенти 3 курсу факультету землевпорядкування НУБіП України проходять навчальну практику за геодезичною спеціалізацією з дисципліни «Топографо-геодезичне забезпечення земельно-кадастрових робіт», з метою закріплення практичних вмінь та навиків, що засвоїли протягом начального року.


Зі слів студентів дуже приємним є те, що факультет землевпорядкування, надає перевагу тільки сучасним геодезичним приладам при підготовці висококваліфікованих фахівців. Так, приміром, навчальна практика розпочалася зі створення топографо-геодезичного обґрунтування для виконання земельно-кадастрових робіт. Даний вид робіт виконувався студентами за допомогою електронних тахеометрів (Leica TCR405, Trimble М3) та двохчастотного GNSS приймача (JAVAD TRIUMPH-2). Використання останнього приладу стало можливим завдяки представнику ФОП «Шквир М.І.» Івану Шквиру, який для студентів провів майстер-клас щодо визначення координат опорних точок місцевості.


Далі студенти перейшли до закріплення вмінь та навичок принципу роботи безпілотного літального апарату DJI Matrice 100. Під час час роботи з даним БПЛА студенти мали змогу самостійно задати всі необхідні параметри для польоту, а також, здійснивши маркування опорних точок місцевості, виконувати повний цикл знімання.


За результатами знімання безпілотним літальним апаратом DJI Matrice 100 було отримано знімки місцевості, які в подальшому оброблювалися в програмному засобі Agisoft PhotoScan. Керівник практики Олександр Шевченко ознайомив студентів з функціональними можливостями даної програми, а також показав в чому заключається обробка даних на сервері НУБіП України. Було виконано прив’язку фотознімків та шляхом автоматичного розпізнавання хмари точок створено 3-D модель, карту висот та ортофотоплан навчального корпусу № 6 НУБіП України.


Створення 3-D моделі місцевості в програмному засобі Agisoft PhotoScan


Створення карти висот місцевості в програмному засобі Agisoft PhotoScan


Створення ортофотоплану в програмному засобі Agisoft PhotoScan

На основі отриманого ортофотоплану було виконано в програмному комплексі Digitals векторизацію знімка для створення топографічного плану місцевості. На останок навчальної практики, аби закріпити та вдосконалити свої практичні навички, студентами було здійснено різними методами виніс меж в натуру (на місцевість) запроектованих на топографічному плані земельних ділянок.

 

Марія Місяйло,
студентка 3 курсу факультету землевпорядкування

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook