Всеукраїнська студентська олімпіада з водних біоресурсів і аквакультури: день другий – практична складова

18 квітня 2019 року
     18 квітня пройшов другий змагальний день другого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з водних біоресурсів і аквакультури, який відбувся на базі навчально-науково-виробничої лабораторії рибництва факультету тваринництва та водних біоресурсів, що в смт. Немішаєве. І не випадково, адже лабораторія є унікальною, у ній сконцентровані усі технології розведення і вирощування риби. Тож власне як і годиться, вміння учасників олімпіади перевіряли у справжніх виробничих умовах.

     Упродовж дня кожен представник команди виконував завдання в рамках лише однієї із трьох дисциплін. Приємно, що учасники показали чималий спектр умінь. Вони вимірювали лінійні параметри риб, відбирали ікру, гіпофіз, проводили гормональні ін’єкції рибам, морфометричний аналіз. Об’єктами досліджень були коропові, щука, судак, окунь, стерлядь та ін. Із селекційною метою конкурсанти бонітували риб, визначали ступінь зрілості плідників до відтворення. А ще показували, як правильно відбирати проби зообентосу, води, і яке обладнання слід при цьому використовувати.

     Вкотре приємно, що учасники і їхні наставники відзначили на високому рівні матеріально-технічну базу факультету та добру організацію заходу. І що дуже важливо – чесність і прозорість проведення олімпіади.

     У цілому журі високо оцінило практичну підготовку учасників. Наразі підбиваються підсумки за результатами олімпіади. А вже завтра будуть відомі імена переможців. Очікуємо офіційних результатів.

 Руслан Кононенко


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook