Книги – інтелектуальні інвестиції у майбутнє

17 квітня 2019 року
   Книга завжди була, є і буде символом розуму, знання та культури людства. Саме книги передають інтелектуальний меседж прийдешнім поколінням і є фундаментальним зв’язком між минулим та майбутнім. Бібліотека ж є осередком зберігання та поширення інтелектуального багатства. Отже, поповнення бібліотечного фонду – це і є інтелектуальна інвестиція.
    Таку інвестицію – нові книжкові надходження – нещодавно отримала  філія наукової бібліотеки у навчальному корпусі №12.  Більшість з них – подарунки, що особливо приємно. Ми дуже вдячні нашим дарувальникам – науково-педагогічним працівникам університету, і сподіваємось, що ця важлива і корисна традиція продовжуватиметься і надалі.
 
 
   Серед цього книжкового розмаїття кожен знайде собі «смаколик» до душі. Когось з читачів зацікавлять подарунки професора, академіка Академії наук вищої освіти України, доктора ветеринарних наук Рудика С. К.  «Загадкова анатомія. Складові інтелекту» та «Загадкова анатомія. Носії життя».
 
 
   Інші читачі із захопленням ознайомляться з історико-бібліографічними нарисами кафедр терапії, ветеринарно-санітарної експертизи, кафедр біохімії та фармакології, в яких багато цікавих ілюстративно-документальних матеріалів. 
 
 
   Серед таких користувачів наша найактивніша читачка і відповідальна за зв’язки з бібліотекою, співробітник кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції – Головатюк Галина Степанівна, яка завжди цікавиться новими виданнями.
 
 
    А студенти зачекались на «свіженькі» підручники з навчальних дисциплін. Зокрема, студентка II курсу Валерія Тьопла нарешті дочекалась надходження нового підручника «Ветеринарна імунологія».
 
 
    У достатній кількості (більше, ніж 25 примірників) надійшли на допомогу навчальному процесу навчальні посібники «Ортопедія собак і котів. Ч.1.», «Veterinary clinical biochemistry. Part 2», які відтепер можна отримати на студентському абонементі для тривалого користування.
 
 
 Станіслав Рудик. Курс лекцій з історії ветеринарної медицини. Підручник (четверте видання). – К.: «Аграр Медіа Груп». – 2019. – 420 с.
 
 Підручник (4-те вид.) висвітлює зміст лекційного матеріалу з історії ветеринарної медицини. Тематика лекцій охоплює всі періоди розвитку лікарської справи на теренах України від зародження у первісному суспільстві до сьогодення в контексті з різними світовими цивілізаціями. В підручнику враховані досягнення сучасної науки в галузях історії, археології, етнографії, біології, ветеринарії та медицини. Посібник утримує велику кількість ілюстрацій.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Метаболічні та структурні змінив організмі тварин за дії ксенобіотиків і патології: монографія / В.А. Томчук, В.А. Грищенко, В.І. Цвіліховський. – К.: НУБіП України, 2018. – 160 с.
 
У монографії представлено результати досліджень порушень метаболізму та його регуляції, взаємозв’язок цих процесів із деструкцією клітинних мембран за умов дії на організм екопатогенних чинників (ксенобіотиків – представники групи мікотоксинів і лікувальних препаратів) та розвитку хвороб тварин (гепато- та ентеропатології).
    Для фахівців у галузі клінічної біохімії, фізіології і патофізіології, практичних лікарів ветеринарної медицини, а також для магістрантів, аспірантів і докторантів, науковців НДІ, науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів ветеринарного та біологічного профілю.
 
 
 
 
 
 Якубчак О.М. «Гігієна продуктів тваринного походження» (2-е видання доповнене перероблене) / О.М. Якубчак, Т.В. Таран, О.М. Овчаренко – К.: ЦП Компринт, 2018. – 756 с.
 
У навчальному посібнику охарактеризовано нормативно-правову базу, що забезпечує виробництво продукції тваринного походження в ЄС, згідно вимог Codex Alimentarius та в Україні. У навчальному посібнику представлено теоретичні аспекти НАССР та підходи до практичного її впровадження, зокрема на підприємствах з первинної переробки свинини. Особливу увагу приділено науковим підходам до безпечності та якості м’яса, охарактеризовано хімічний склад і його технологічні властивості, як сировини для ковбасного виробництва, розглянуто правила гігієни під час зберігання, консервування м’яса, субпродуктів, харчового жиру, крові, кишкової, ендокринно-ферментної, шкіряно-хутрової та іншої технічної сировини. У навчальному посібнику викладені гігієнічні вимоги до виробництва ковбасних виробів, консервів та інших м’ясних продуктів: підбору безпечної та якісної сировини, збереження її якісних показників, використання оптимальних режимів під час технологічних процесів виробництва різних видів м’ясних продуктів.
   Для підготовки ОС «Магістр» факультету ветеринарної медицини, аспірантів зі спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» у навчальних закладах ІІІ-IV рівнів акредитації та слухачів ННІ післядипломної освіти.
 
 
 
 
Тож заходьте у бібліотеку, читайте, навчайтесь наші любі читачі, а ми завжди раді Вам.
 
Тетяна  Лєньова,
завідувач філії наукової бібліотеки
у навчальному корпусі   № 12
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook