TOPAS: поглиблюємо практично-орієнтоване навчання

8 березня 2019 року
     Економічний факультет бере активну участь в проекті TOPAS ("From Theoretical-Oriented to Practical Education in Agrarian Studies"), що фінансується програмою Європейського Союзу Erasmus+.

     Основною ціллю проекту є сприяння переходу від освітньо-орієнтованих форм навчання, орієнтованих на викладача, на освіту, орієнтовану на студента, що базується на практиці, в Узбекистані, Україні та Вірменії шляхом посилення співпраці між університетами та аграрними підприємствами за допомогою адекватних схем стажування.

   Протягом 13-26 лютого 2019 року в рамках проекту відбувся тренінг на базі університету прикладних наук Вайенштефан-Тріздорф (HSWT) (Німеччина) (https://ima.hswt.de/en), в заході приймали участь представники 6 університетів-партнерів TOPAS (Україна, Вірменія, Узбекистан та Німеччина).

    Від НУБіП України на семінарі були присутніми автор цих слів та доцент кафедри економічної кібернетики Катерина Тужик.

  

     В рамках даного тренінгу було виділено три основні напрямки наукових досліджень: збір виробничих даних та їх опрацювання; виробнича економіка та визначення економічних показників для прийняття господарських рішень; бази даних, їх формування та адміністрування.

    Учасники мали можливість ознайомитися з особливостями поглиблення практично орієнтованого навчання в різних університетах та подискутувати на теми удосконалення виробничої економіки в сільськогосподарських підприємствах країн-учасників проекту TOPAS.

   

     За результатами тренінгу були визначені основні напрями поглиблення практично орієнтованого навчання в університетах-партнерах TOPAS та надані рекомендації для досягнення.

 

     Висловлюємо щиру подяку ректору Станіславу Ніколаєнку, організаторам тренінгу та координатору проекту TOPAS в НУБіП України декану економічного факультету Анатолію Діброві за надану можливість взяти участь у тренінгу.

 

Радько Віталій,
доцент кафедри підприємництва та організації агробізнесу

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook