Корпоративні фінанси: проблеми та перспективи інноваційного розвитку

16 жовтня 2018 року

     12 жовтня у ДВНЗ «КНЕУ ім. Гетьмана» пройшла науково-практична конференція «Корпоративні фінанси: проблеми та перспективи інноваційного розвитку». Участь у ній взяли і викладачі кафедри фінансів.

     Робота проходила у вигляді панельних дискусій за напрямами «Вплив сучасних викликів та дисбалансів на корпоративні фінанси», «Розвиток інструментів корпоративних фінансів», «Специфічні проблеми фінансування підприємств різних секторів економіки», «Вплив інструментарію контролінгу на розвиток корпоративних фінансів».
     У межах панельної дискусії «Вплив сучасних викликів та дисбалансів на корпоративні фінанси» свої дослідження представили зав. відділу фінансів реального сектора ДУ «Інститут економіки і прогнозування НАН України» В.В. Зимовець, який запропонував обговорити тему сценаріїв адаптації бізнесу до макрофінансових дисбалансів, а професор кафедри корпоративних фінансів і контролінгу ДВНЗ «КНЕУ ім.Гетьмана» Є.А. Поліщук виступила з доповіддю «FinTech, можливості vs виклики для бізнесу».

     Роботу секції «Розвиток інструментів корпоративних фінансів» розпочав завідувач кафедри корпоративних фінансів і контролінгу ДВНЗ «КНЕУ ім. Гетьмана» О.О. Терещенко, представивши дослідження «Корпоративні фінанси на ринку освітніх послуг». Велике зацікавлення викликали дослідження представлені начальником відділу контролінгу ПАТ «Одесакабель» В.В. Черновою з впровадження АСУП «STeERP» та Я.І. Невмержицького – «Крива новин на валютному ринку України та її використання при прогнозуванні».
     Не менш цікавими та дискусійними були дослідження представлені в рамках панельної дискусії «Специфічні проблеми фінансування підприємств різних секторів економіки». Axel Kind Dr. in Economics, Prof., Head of Corporate Finance Department of University of Konstanz запропонував дискусію у форматі скайп-доповіді «Вплив втручання уравлінців на кокурентів: докази від екзогенних шоків». Завідувач кафедри фінансів Надія Давиденко запропонувала подискутувати на тему «Забезпечення фінансової стабільності розвитку аграрного сектору економіки України».

     У роботі панельної дискусії «Вплив інструментарію контролінгу на розвиток корпоративних фінансів» свої дослідження представили професори Т.В. Майорова («Проектне фінансування: глобальний ринок та проблеми розвитку в Україні») і Н.П. Шульга («Концептуальні положення контролінгу корпоративного сегменту банку»).

     Викладачі кафедри фінансів взяли активну участь у запропонованих дискусійних тематиках та підготували доповіді за темами «Інноваційна діяльність підприємств України» (доцент Галина Скрипник), «Оптимізація процесу нарахування та виплати дивідендів» (доцент Аліна Буряк), «Економічні передумови функціонування фінансового ринку в Україні» (Зоя Тітенко).

Лариса Олійник,
доцент кафедри фінансів

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook