Від здійснення контролю за проведенням дезінфекційних робіт - до практичних аспектів трансфузіології: лікарі ветеринарної медицини підвищили свою кваліфікацію

30 вересня 2018 року

     З 17 по 28 вересня 2018 року згідно плану-графіку підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівників і спеціалістів державних установ, які належать до сфери управління Держпродспоживслужби, в НУБіП України підвищували кваліфікацію лікарі ветеринарної медицини за чотирма напрямками:
1.    Керівники і спеціалісти Держпродспоживслужби.
2.    Керівники та спеціалісти регіональної служби ДВСКН на державному кордоні та транспорті.
3.    Уповноважені (офіційні) лікарі ветеринарної медицини.
     Заняття проходили на базі факультету ветеринарної медицини спільно з ННІ післядипломної освіти.
     Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні розділи:
     Перспективи ветеринарної освіти і науки в Україні, як фактор забезпечення здоров'я нації в умовах глобалізації світової економіки.

Післядипломна освіта лікарів ветеринарної медицини в Україні.

Шляхи інноваційного розвитку АПК України.


Протиепізоотичні заходи у птахівництві.

Основи роботи інформаційної системи «Центр моніторингу благополуччя у скотарстві».

ВООЗТ (МЕБ) – єдиний список інфекційних та інвазійних хвороб. Профілактика і заходи боротьби з АЧС.

Клітинні технології у ветеринарній медицині. Практичні аспекти трансфузіології.

Дезінфекція та інші санітарні заходи. Здійснення контролю за проведенням дезінфекційних робіт. Сучасні методи та засоби утилізації біологічного матеріалу.

Засади та порядок здійснення державного контролю за харчовими продуктами та іншими об’єктами санітарних заходів. Повноваження та обов’язки державних інспекторів. Теоретичні аспекти системи НАССР. Підходи до практичного впровадження НАССР. Найбільш поширені невідповідності під час впровадження системи НАССР.

Нормативне законодавче забезпечення здійснення державного контролю. Про порядок видачі ветеринарних документів та відповідальність за правопорушення в галузі ветеринарної медицини.

Державний контроль та нагляд за якістю ветеринарних імунобіологічних засобів (ВІЗ), що застосовуються в Україні. Роль державних інспекторів ветеринарної медицини в недопущенні несанкціонованого обігу в Україні ветеринарних препаратів.

Планування та організація здійснення основних протиепізоотичних заходів в Україні. Державних контроль за їх виконанням. Профілактика і заходи боротьби зі сказом в Україні, країнах СНД і світі.

Музейна справа у ветеринарній медицині.

Найбільш небезпечні паразитарні хвороби. Організація протипаразитарних заходів. Нові методичні підходи до діагностики та лікування інвазійних хвороб тварин.

Після вручення кваліфікаційних свідоцтв слухачів підвищення кваліфікації було ознайомлено з перевагами навчання і правилами прийому до НУБіП України. Особливо акцентовано увагу на спеціальностях 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», за якими ведеться підготовка на факультеті ветеринарної медицини.

Звернули увагу на можливості комерційного стажування фахівців ветеринарної медицини як державних, так і приватних структур на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ післядипломної освіти НУБіП України.

Декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю з Держпроспоживслужбою України щодо донесення інформації на місцях до майбутніх студентів про перспективи навчання в НУБіП України, а також в сприянні зміцненню кадрового потенціалу  служби майбутніми випускниками факультету ветеринарної медицини.

У своїх відгуках слухачі підвищення кваліфікації подякували викладачам за надані знання, що стануть у нагоді найближчим часом у їх практичній діяльності. Особливо відмітили налагоджену організацію післядипломної освіти у Національному університеті біоресурсів і природокористування України і обіцяли повернутись через п’ять років.

Микола Цвіліховський, Григорій Бойко

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook