Волошка - блакитна квітка неба і моря у садах НУБіП

30 липня 2018, 11:27

Здавна українські традиційні сорочки прикрашали квітами, візерунками сповнених символізму. «Волошка - один із традиційних символів. Вона не лише ніжна й красива, а й наділена унікальними лікарськими властивостями. Волошка - допоможе позбутися лупи і проблем із травленням, якщо заварити її квіти у окропі», - згадує дитинство у бабусі Вероніка.

Коли в полі квітнуть блакитні волошки, травники поспішають на світанку зібрати й заготовити ці цілющі квіточки, бо вони здатні допомогти при багатьох хворобах й тішити родину ароматним чаєм цілий рік.

Волошка - це справжній оберіг, символізує духовне коріння людини, вірність етнічній спадщині предків. «Традиції - це те, що ми маємо зберегти, примножити й передати наступним поколінням», - наголошує Вероніка Чекалюк.

Довідка:

Волошка синя – сірувато-пухнаста однорічна трав’яниста рослина. Стебло прямостояче, розгалужене, до 30-60 см. Плід – сім’янки з чубком. Цвіте влітку. Медонос.

Поширення: батьківщиною волошки стало могутнє Середземномор’я. Використовується у декоративних, лікувальних та косметичних цілях. В Україні шанується як одна із символічна квітка-оберіг.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook