Студентське самоврядування звернулося до ректорату з проханням поселити до гуртожитків усіх студентів, хто цього потребує

19 червня 2018 року

    За ініціативи студентського самоврядування під головуванням голови студентської організації та голови профкому студентів та аспірантів пройшли збори голів студентських рад, студентських організацій та їх заступників, старост поверхів гуртожитків та усіх бажаючих студентів.

     Катерина Дювенжи висловила пропозиції студентства звернутися до ректорату з проханням надати місця в гуртожитках для всіх студентів, які цього потребують. 

     Адже якщо не застосувати ущільнену схему поселення, значна частина студентів буде змушена винаймати житло, а це не завжди можуть дозволити собі студенти університету. Ця пропозиція знайшла позитивну підтримку самоврядування і всі одноголосно проголосували за зверення до ректорату щодо ущільненої системи поселення.
     Деякі студенти цікавилися, скільки студентів поселятимуть в одну кімнату. Директор студентського містечка Сергій Стецюк доповів, що коефіцієнт ущільнення на 2018-2019 навчальний рік складатиме 1,3 %. Отже у кімнату на два ліжко/місця поселятимуть 2-3 студентів, а в кімнату на 3 ліжко/місця 4-5 студентів.

    Також керівник студмістечка проінформував про стан ремонтних робіт у гуртожитках університету. Силами студентських бригад та за підтримки університету готуються кімнати для поселення студентів 1 курсу та поточні ремонти в гуртожитках. Сергій Стецюк ознайомив студентів з процедурою поселення в гуртожиток, зазначивши, що поселення на новий навчальний рік починається з 27 серпня – 1 курс, 28 серпня – 2 курс, 29 серпня 3 курс, 30 серпня – 4 курс і 31 серпня – магістри першого і другого року навчання. Для уникнення масового скупчення графік поселення студентів розміщений на дошках оголошень біля кожного деканату та гуртожитку. Сергій Васильович просив наш актив донести інформацію до всіх студентів та рекомендувати щодо його дотримання.

     Голова профкому студентів та аспірантів Олексій Муравський розповів усім присутнім про можливість відпочинку у літній період на базі відпочинку Спортивно-оздоровчого табору «Академічний» що знаходиться у парковій зоні на побережжі Чорного моря у м. Чорноморську Одеської області. Ознайомив усіх з графіком заїздів та вартістю путівки. Проінформував студентів, які належать до числа соціально незахищених категорій про можливість оплати за проживання в гуртожитку у два етапи (перший етап – до 01.09.2018р., другий етап – до 31.12.2018 р.) при наявності заяви з усіма відповідними підтверджуючими документами. Дану заяву з документами необхідно подати працівникам профспілкової організації студентів та аспірантів для формування загально університетського наказу.

     Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський ознайомив присутніх з наказом ректора щодо впровадження нової системи організації діяльності студентського самоврядування. Наголосив про запровадження щотижневих (двічі) перевірки кімнат, виставлення балів за санітарний стан, позачергові раптові рейди-перевірки відвідування студентами занять. Про запровадження щотижневих нарад в гуртожитках, присвячених санітарному стану, пожежній безпеці, правилам проживання та поведінки студентів. Планується щомісяця проводити спільно з ННЦ виховної роботи та соціального розвитку навчання студентського активу гуртожитків, обмін досвідом, проведення тренінгів. Необхідно розробити та запровадити систему стимулювання кращих кімнат гуртожитків з боку профспілкових організацій, за результатами проведення спортивних, культурно-масових заходів, конкурсу на кращу кімнату. Також планується розробити механізм забезпечення подання до Управління праці та соціального захисту населення Голосіївського району матеріалів для надання житлових субсидій та пільг студентам за проживання в гуртожитках університету.

     Зустріч із студентством пройшла цікаво, а цікаві зустрічі породжують цікаві результати. Раді, що студенти брали активну участь в обговоренні і спільно приймали рішення.

Мирослава Терлецька,
провідний фахівець студентського містечка
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook