В НУБіП підвищили кваліфікацію фахівці керівники і спеціалісти Держпроспоживслужби

2 березня 2018 року

    З 19 лютого по 2 березня 2018 року згідно плану-графіку підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівників і спеціалістів державних установ, які належать до сфери управління Держпродспоживслужби,під керівництвом ННІ післядипломної освіти на базі факультету ветеринарної медицини проходили курси підвищення кваліфікації за напрямом «Керівники і спеціалісти Держпродспоживслужби». 

  

Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні розділи:

Перспективи ветеринарної освіти і науки в Україні, як фактор забезпечення здоров'я нації в умовах глобалізації світової економіки.

 

Післядипломна освіта лікарів ветеринарної медицини в Україні.

 

Музейна справа у ветеринарній медицині.

 

Шляхи інноваційного розвитку АПК України.

 

Клітинні технології у ветеринарній медицині.

 

Історія ветеринарної медицини.

 

ВООЗТ (МЕБ) – єдиний список інфекційних та інвазійних хвороб. Профілактика і заходи боротьби з АЧС.

 

Засади та порядок здійснення державного контролю за харчовими продуктами та іншими об’єктами санітарних заходів. Повноваження та обов’язки державних інспекторів. Вимоги законодавства ЄС та Кодекс Аліментаріус, щодо безпечності та якості харчових продуктів.

Положення основних нормативно-правових актів стосовно безпечності та якості харчових продуктів та їх контролем.

Найбільш небезпечні паразитарні хвороби. Організація протипаразитарних заходів. Нові методичні підходи до діагностики та лікування інвазійних хвороб тварин.

 

Протиепізоотичні заходи у птахівництві.

 

Планування та організація здійснення основних протиепізоотичних заходів в Україні. Державних контроль за їх виконанням. Профілактика і заходи боротьби зі сказом в Україні, країнах СНД і світі.

 

Державний контроль та нагляд за якістю ветеринарних імунобіологічних засобів (ВІЗ), що застосовуються в Україні. Роль державних інспекторів ветеринарної медицини в недопущенні несанкціонованого обігу в Україні ветеринарних препаратів.

 

Нормативне законодавче забезпечення здійснення державного контролю. Про порядок видачі ветеринарних документів та відповідальність за правопорушення в галузі ветеринарної медицини.

 

Основи роботи інформаційної системи «Центр моніторингу благополуччя у скотарстві».

 

Актуальні питання та перспективи відтворення продуктивних і дрібних домашніх тварин. Мастити у корів: діагностика, лікування і профілактика.

Значення ветеринарної санітарії в забезпеченні сталого епізоотичного благополуччя територій та виробництві безпечної тваринницької продукції.

Дезінфекція та інші санітарні заходи. Здійснення контролю за проведенням дезінфекційних робіт. Сучасні методи та засоби утилізації біологічного матеріалу.

 Після вручення кваліфікаційних свідоцтв було проведено профорієнтаційну роботу. Їх було ознайомлено з перевагами навчання і правилами прийому до НУБіП України та умовами вступу на спеціальність "Ветеринарна медицина" та "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза".

Наголошено про можливість вступу до університету на програми перепідготовки з наданням другої вищої освіти та магістерські програми які функціонують в ННІ післядипломної освіти.

 

Увагу слухачів було акцентовано на можливості комерційного стажування фахівців ветеринарної медицини як державних так і приватних структур на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ післядипломної освіти НУБіП України.

 

Слухачі підвищення кваліфікації у відгуках висловили слова подяки керівництву і науково-педагогічним працівникам Національного університету біоресурсів і природокористування України за налагоджену організацію післядипломної освіти лікарів ветеринарної медицини.

 

Бойко Г.В.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook