Workshop зі студентами англомовних груп на кафедрі біржової діяльності і торгівлі

13 травня 2017 року

     Уже традиційним стало щорічне проведення воркшопів на кафедрі біржової діяльності і торгівлі у межах вивчення англомовного курсу дисципліни «Основи біржової діяльності». У цьому семестрі було організовано Workshop «The world's largest derivatives exchange» в якому прийняли участь студенти англомовних груп 4 курсу економічного факультету спеціальності «Фінанси і кредит» та факультету аграрного менеджменту спеціальності «Менеджмент ЗЕД».
    Основною метою воркшопу було поглиблення практичних навичок студентів у вивченні структури та специфіки діяльності найбільших світових бірж деривативів. Студентів було поділено на групи, кожна з яких вивчала діяльність конкретно обраної біржі, зокрема об’єктами досліджень стали Чиказька біржа СME Group, Нью-Йоркська фондова біржа NYSE, Європейський біржовий альянс EURONEXT, Токійська біржа TSE Group та Лондонська біржа металів LME. Знання іноземної мови надало можливість студентам використовувати актуальні та сучасні матеріали та вільно здійснювати обробку аналітичних даних на сайтах цих бірж.
    По завершенню воркшопу кожна студентська група представила свої результати в якості презентацій з доповідями. Студенти використали свої навички професійного спілкування англійською мовою.

Усі учасники також взяли участь в обговоренні питань, що стосуються особливостей діяльності сучасних світових бірж, доцільності аналізу біржового ціноутворення суб’єктами вітчизняного ринку, визначення впливу світових біржових цін на національні фінансові та товарні активи.
 
Організація таких воркшопів дозволяє студентам навчатись командно працювати над своїми проектами. Особлива увага була акцентована на використанні креативних та нестандартних підходів у студентських дослідженнях та у презентаціях їх результатів. Воркшопи на актуальні теми надають багато переваг у професійному зростанні майбутніх фахівців економічного профілю та формують практичні навички колективної і конкурентної роботи. Студенти отримали практичний досвід з використання аналітичної інформації на сайтах світових бірж у дослідженнях цінової кон’юнктури товарних і фінансових ринків.
 
 
 

В. Яворська,
доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook