Викладачі кафедри МТ провели відкриті лекційні та практичні заняття із студентами механіко-мехнологічного факультету

5 травня 2017 року
НУБіП України

   Наближається кінець весняного семестру і студенти починають замислюватись над тим, як встигнути опанувати останні модулі навчальних дисциплін і підготуватись до складання заліків та іспитів. Крім того, у розпалі тривають весняно-польові роботи, в яких активну участь теж приймають студенти. Саме в такий період було заплановано проведення відкритих лекційних та практичних занять викладачами кафедри механізації тваринництва доцентами Хмельовським В.С., та Потаповою С.Є.

   На відкритій лекції на тему "Засоби механізації приготування кормових сумішок" доцент Хмельовський В.С. показав актуальні технології приготування кормових сумішок, засоби, які застосовуються в цих процесах, навів вимоги до машин та особливості їх розрахунку та експлуатації. Ця тема викликала цікавість у студентів, і на всі питання були дані чіткі відповіді, а також після закінчення лекції ще продовжилось жваве обговорення щодо вибору кращої техніки для приготування кормів.

 На відкритому лабораторно-практичному занятті під керівництвом доцента Потапової С.Є. студенти вивчали "Побудову графіків машиновикористання та енергоспоживання на фермі",  ході якого кожен студент згідно свого завдання склав перелік машин, побудував  графіки машиновикористання, споживання електричної потужності та електричної енергії на фермі протягом доби, проаналізував та зробив висновки щодо необхідності забезпечення відповідними ресурсами підприємства. Така робота для де-яких студентів (що вибрали виконання бакалаврьскої роботи на кафедрі механізації тваринництва) уже є частиною їх випускної бакалаврьскої роботи.

    Відкриті заняття відвідали також співробітники кафедри та факультету. 

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook