У центрі уваги відокремлених підрозділів питання енергозбереження та недопущення зриву вступної кампанії 2017 року

22 лютого 2017 року

     22 лютого відбулася традиційна нарада керівництва університету з директорами відокремлених підрозділів.

      Ректор Станіслав Ніколаєнко, відкриваючи нараду, наголосив на необхідності організації чіткого виконання керівниками та колективами ВП НУБіП України низки завдань у 2017 році, cпрямованих на покращення якості освіти, подолання викликів, що можуть виникнути з питань фінансування, оплати енергоносіїв тощо, підкреслив важливість енергозбереження, яке неможливо забезпечити без глибокого аналізу витрат енергоносіїв та проведення відповідних заходів у навчальних закладах. 

     Потім перейшли до розгляду питань порядку денного. Перший проректор Ігор Ібатуллін звернув увагу присутніх на необхідність більш жорсткого контролю з боку керівників за споживанням води, електроенергії та газу у навчальних закладах, веденням прискіпливого обліку, що потребує термінового встановлення відповідних лічильників. Закликав учасників наради працювати над змінами на краще у свідомості працівників та студентів щодо відношення до енергозбереження. 

     Висвітлювати питання енергозбереження продовжив директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимир Козирський, який проілюстрував на конкретних прикладах присутнім необхідність проведення енергоаудиту у навчальних корпусах і гуртожитках навчальних закладів, що є необхідним в умовах зростання тарифів на електроенергію, вартості її споживання на кожний прилад.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша ознайомив із підсумками діяльності ВП НУБіП України у 2016 році. За відібраними для оцінки критеріями (до яких увійшли крім інших питання кадрового потенціалу, навчально-методичної роботи, наукової та фінансової діяльності) кращими виявились: Бережанський агротехнічний інститут, Ніжинський агротехнічний інститут, Ніжинський агротехнічний коледж, Мукачівський аграрний коледж, Боярський коледж екології та природних ресурсів, Немішаївський агротехнічний коледж. Окрім цього, Сергій Миколайович зауважив, що пріоритетними для директорів відокремлених підрозділів НУБіП України у 2017 році є наступні завдання: забезпечення якості освіти, відкриття нових спеціальностей, покращення профорієнтаційної роботи, пошук додаткових джерел фінансування, забезпечення ступеневості освіти, покращення якісного складу педагогічних та науково-педагогічних працівників.

     Директори доповіли про успішний початок ІІ семестру 2016-2017 навчального року у відокремлених підрозділах НУБіП України, внесли окремі пропозиції щодо покращення навчального процесу та порушили питання щодо необхідності внесення змін до законодавства з метою недопущення зриву вступної кампанії 2017 року.

     За результатами наради прийнято рішення щодо організації семінару з питань енергозбереження для працівників відокремлених підрозділів.

Олег Єресько,
начальник відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook