В університеті пройшов семінар директорів загальноосвітніх шкіл Голосіївського району міста Києва

30 листопада 2016 року

     30 листопада 2016 року на базі університету пройшов семінар директорів загальноосвітніх шкіл Голосіївського району міста Києва та науково-педагогічних працівників НУБіП «Співпраця загальноосвітніх і вищих навчальних закладів як необхідна умова компетентності учня профільної школи».

     Відкрила його начальник управління освіти Голосіївської райдержадміністрації Галина Полторак, яка подякувала керівництву університету за гостинність та цікаву екскурсію, під час якої керівники шкіл відвідали лабораторії, кафедри, музей і ботанічний сад. Вона зауважила, що університет успішно співпрацює з багатьма загальноосвітніми закладами району. Так, учні гімназії №179 отримують тут постійну методичну допомогу, долучаються до наукової роботи. Для старшокласників еколого-природничого ліцею №116 викладачі кафедри військової підготовки проводять заняття з дисципліни «Захист Вітчизни». А на базі гуманітарно-педагогічного факультету цієї осені для школярів була організована «Школа юного філолога». І це далеко не всі приклади співпраці.

     Ректор університету Станіслав Ніколаєнко привітав гостей у стінах НУБіП – непересічного навчального закладу, який є поліпрофільним, має славні традиції та співпрацює з провідними вишами світу. Він зауважив, що четверта промислова революція, яка розпочалася у світі, потребує фахового викладача, високоякісного абітурієнта та потужної підготовки. Університет йде в ногу з часом і розширює коло напрямів підготовки: зараз 60% спеціальностей, за якими він готує фахівців – не аграрного спрямування.

     Програма розвитку «Голосіївська ініціатива 2020», за якою працює виш сьогодні, орієнтує колектив на якісний навчальний процес, що об’єднує освіту з дослідженнями. НУБіП – університет дослідницький, а це означає, що тут не тільки транслюють старі знання, а й створюють нові. Сьогодні щоб підготувати, приміром, агронома потрібно 22 спеціалізовані лабораторії. Всього ж їх в університеті більше 400.

     Станіслав Ніколаєнко наголосив: ми повинні дбати про новий, сучасний зміст освіти, її матеріально-технічну базу і сучасні технології, а учитель має бути особистістю та почуватися соціально захищеним. Він ще раз відзначив важливість співпраці з школами, яку університет розширятиме і нарощуватиме і надалі.

     Про це ж говорив і заступник директора навчально-методичного центру Олексій Голуб, який нагадав: з наступного року школярі не складатимуть державної підсумкової атестації, а відразу – ЗНО. Таким чином випускник школи відразу стає абітурієнтом.

     

     Директор еколого-природничого ліцею №116 Валентина Алейнікова розповіла про співпрацю з НУБіП, яка носить науково-дослідницький, науково-методичний і виховний характер, а 33% цьогорічних випускників ліцею стали студентами саме нашого університету.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша запропонував увазі гостей презентацію «Навчайся з нами». Та відзначив, що конкурентоспроможність університету визначають якість навчального процесу, вартість навчання і кількість працевлаштованих випускників. Свою конкурентоспроможність НУБіП підтвердив успішно провівши вкрай складну вступну кампанію 2016 року.

     Сергій Кваша спинився на місці університету в рейтингах (а він входить до десятки кращих університетів України і трійки – Києва), розповів про контингент студентів, підготовче відділення, кадрову політику вишу, форму організації навчального процесу, відкритість та доступність навчально-методичних розробок, успіхи студентів на Всеукраїнській студентській олімпіаді та запросив директорів шкіл до подальшої співпраці.

     

     Від деканів про можливості співпраці з загальноосвітніми навчальними закладами, створення умов для розвитку талановитої молоді розповів очільник гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук.

     А завершив зустріч маленький концерт, підготований художніми колективами кафедри культурології.

     

Изображение

Изображение

Ірина Білоус 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook